Аква парк на Златарском језеру

zlatarinfo.rs 10. април 2018. године Економија Туризам Коментари

Zlatarinfo logo

Данас је потписан Уговор о изграднји "Аква парка" на Златарском језеру.

TO “Златар“ је у сарадњи са РРА “Златибор“ конкурисала код МТТТ-а са пројектом  инфрастурктуре „Аква парк“ на Златарском језеру. МТТТ је  препознало овај Пројекат као пројекат који ће пружити бројне погодности на локалном и државном нивоу и одобрило средства у износу од 3.000.000 динара за изградњу истог, а вредност Пројекта је 4.600.000 динара. Планирано је да Аква парк буде отворен до почетка летње туристичке сезоне. 

Поред тога што ће се на овом простору, које је у туристичкој експанзији, добити ново место за забаву и одмор, оно ће такође пружити држави ново летовалиште. Кокин Брод ће добити потпуно нов смисао и нови сјај, и подићи ће се на ранг осталих развијених туристичких места.

Водени парк биће највећи у Јужној Европи, смештен на Златарском језеру у Кокином Броду.

Идеја воденог парка привлачи различите профиле туриста, од авантуриста до породица са децом која се препуштају чарима парка у којем до сада нису имали прилику да уживају. Циљ пројекта је да се привуку такви туристи и посетиоци, да се од излетишта за рибаре и кампере, направи излетиште за целу породицу, од 7 до 77 год., што погодује развоју сеоског туризма који је у овом делу у експанзији. Дакле, корист од овог парка биће вишеструка, како за посетиоце који би се забавили, покупили бројне прелепе утиске и употпунили свој одмор, тако и за домаћине којима би овај пројекат донео значајан профит.  

Идејно решење за Аква парк на Златарском језеру Идејно решење за Аква парк на Златарском језеру (foto: ТО "Златар")

Садржај парка је замишљен као забавни полигон на води са бројним садржајима. Поред тобогана, скакаоница и трамболине на којима се и млађи и старији посетиоци могу забавити дужи временски период, постојаће и ограђене површине за спортове попут ватерпола и одбојке у води.  

Водени парк ће се простирати на 1248m. Састојаће се из две целине - полигонског дела и ограђених спортских површина. Биће веома садржајан и разнолик. Капацитет је 85 људи истовремено. 

Ово ће створити нову слику Златарског језера како нашим, тако и туристима ван граница наше земље, јер ће бити један од највећих водених паркова на Балкану. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.