Аква парк на Златарском језеру

zlatarinfo.rs Економија Туризам Коментари

Zlatarinfo logo

Данас је потписан Уговор о изграднји "Аква парка" на Златарском језеру.

TO “Златар“ је у сарадњи са РРА “Златибор“ конкурисала код МТТТ-а са пројектом  инфрастурктуре „Аква парк“ на Златарском језеру. МТТТ је  препознало овај Пројекат као пројекат који ће пружити бројне погодности на локалном и државном нивоу и одобрило средства у износу од 3.000.000 динара за изградњу истог, а вредност Пројекта је 4.600.000 динара. Планирано је да Аква парк буде отворен до почетка летње туристичке сезоне. 

Поред тога што ће се на овом простору, које је у туристичкој експанзији, добити ново место за забаву и одмор, оно ће такође пружити држави ново летовалиште. Кокин Брод ће добити потпуно нов смисао и нови сјај, и подићи ће се на ранг осталих развијених туристичких места.

Водени парк биће највећи у Јужној Европи, смештен на Златарском језеру у Кокином Броду.

Идеја воденог парка привлачи различите профиле туриста, од авантуриста до породица са децом која се препуштају чарима парка у којем до сада нису имали прилику да уживају. Циљ пројекта је да се привуку такви туристи и посетиоци, да се од излетишта за рибаре и кампере, направи излетиште за целу породицу, од 7 до 77 год., што погодује развоју сеоског туризма који је у овом делу у експанзији. Дакле, корист од овог парка биће вишеструка, како за посетиоце који би се забавили, покупили бројне прелепе утиске и употпунили свој одмор, тако и за домаћине којима би овај пројекат донео значајан профит.  

Идејно решење за Аква парк на Златарском језеру Идејно решење за Аква парк на Златарском језеру (foto: ТО "Златар")

Садржај парка је замишљен као забавни полигон на води са бројним садржајима. Поред тобогана, скакаоница и трамболине на којима се и млађи и старији посетиоци могу забавити дужи временски период, постојаће и ограђене површине за спортове попут ватерпола и одбојке у води.  

Водени парк ће се простирати на 1248m. Састојаће се из две целине - полигонског дела и ограђених спортских површина. Биће веома садржајан и разнолик. Капацитет је 85 људи истовремено. 

Ово ће створити нову слику Златарског језера како нашим, тако и туристима ван граница наше земље, јер ће бити један од највећих водених паркова на Балкану. 


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.