Пропао покушај промене власти

ppmedia.rs 23. март 2018. године Политика Коментари

Ванредна седаница СО Нова Варош Ванредна седаница СО Нова Варош (foto: ppmedia.rs)

Ванредна седница скупштине општине Нова Варош коју је на захтев девет одборника заказао председник локалног параметна Никола Јелић није одржана због недостатка кворума.

У скупштинској сали у заказаном времену појавило се свега осам одборника од тога седам из опозиције и Јелић као председник скупштине испред власти. 

Локални парламент броји 27 одборника, за почетак рада скупштине потребна је половина.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић каже да је знао да ће покушај опозиције да направе већину пропасти, јер никада то нису ни могли.

„Њих је окупила жеља за личним интересима односно буџетом који сам ја са својим сарадницима сачувао. На нововарошком рачуну сада има 165 милиона динар, па су се по кулоарима састајали и договарали са својим халапљивим одборницима, како да их се докопају. Знали смо да им то не може успети", наводи Васиљевић.

Шеф одборничке групе ДС Славиша Пурић рекао је да криза власти у Новој Вароши постоји од момента када је скупштинска већина формирана.

„Она није формирана на основу слободне воље одборника већ притисака страначких центара из Београда. Никада власт није имала довољно искрену подршку одборника скупштине Нова Варош. Одборници и невладајуће већине су незадовољни јер им се намећу решења и предлози које не прихватају. Опозиција ће учествовати у свакој промени ове лоше власти и то нам је задатак. Ово је једна од иницијатива у којој смо ми учествовали сматрајући да можемо послати поруку већини и грађанима, да власт функционише лоше и да је власт вештачка већина и као таква не може да има добре резултате”, каже Пурић.

Председник СО Нова Варош Никола Јелић наводи да Демократској странци није јасно да су они без цензуса у Србији.

„Мени је то одавно јесно. Људи из ДС који су имали велике идеју су уреду, али њихови наследници су просто без њих. Две трећине ове странке не зна ни ко им је председник. Чуо сам, а то је ноторна лаж, да су они хтели формално да се удруже како би направили изборе. Ниједном нису дошли на консултације, три дана пре иницијативе за моју смену одржао сам састанак са свим шефовима одборничких група где смо сви коректно причали. То је место где ми треба да се договарамо мимо камера, то нимало није покушај за венредним изборима. Четири одборника која су се удружила са листе СНС вероватно имају личне интересе, а можда је неко и инструисан од претходног руководства. Ја сам био један од кључних људи када се обарала претходна власт, али никада нисам ружну реч рекао о републичкој влади”, наводи Јелић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.