“Златна планина” одушевила Русе

novosti.rs ( A. M.) 18. март 2018. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Штанд Златибора привукао много пажње

Запажен наступ Златибора у Москви. У Чајетини се вијори и руска застава.

Златибор  је “ушао” у брошуре шест руских туроператера, па на српској “златној планини” очекују долазак све већег броја руских туриста.

Туристичка организација Златибор је за овогодишњи московски сајам туризма спремила сијасет брошура на руском језику и понудила оно што највише занима руске туристе.

- Гости из Русије обично проведу три дана на Златибору и за то време обавезно оду до Мокре Горе, Андрићграда и Стопића пећине, а све више и до манастира Милешеве - каже Милан Стаматовић, председник Општине Чајетина. - Циљ нам је да продужимо њихов боравак, јер одседају у нашим најбољим хотелима и изузетно много троше. Воле природу и брину о здрављу, па је Златибор идеално одредиште за њих. У то су могли да се увере и на овогодишњем сајму у Москви.

Чајетина је једина општина у Србији која има канцеларију за сарадњу са Руском Федерацијом, а налази се на Златибору, где се целе године, поред српске тробојке, вијори и руска застава.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.