Да ли следи ново ,,тумбање" власти у Новој Вароши

glaszapadnesrbije.rs 16. март 2018. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo фото: ppmedia.rs

Девет одборника Скупштине оштине Нова Варош поднело је захтев за сазивање седнице где ће се на дневном реду наћи једна тачка и то за разрешење председника скупштине општине Николе Јелића.

Подносиоци захтева су Иван Младеновић (СНС), Радојко Стојковић(СНС), Дејан Војиновић (СНС), Горан Колашинац (СНС), Славиша Пурић (ДС), Љубиша Недовић (ДС), Зоран Суботић (ДС), Весна Чкоњевић (самостални одборник) и Раде Ракетић (Двери).

У образложењу се наводи да одборници и одборничке групе немају минимум услова за рад и функционисање а за то највећу одговорност, према њиховим речима, сноси  председник скупштине па због тога сматрају да више није достојан да обавља ту одговорну функцију. 

Председник скупштине Нова Варош Никола Јелић изјавио је за Глас западне Србије да је прошле недеље сазвао све шефове одборничких клубова око сазивања редовне седнице и нико од шефова није имао примедбу.

„Након три дана неколико одборника потписалу су захтев за сазивање седнице и то прво четри одборника из СНС, два из ДС, један самостални одборник и један одборник Двери. Сматрам да је разлог што траже моју смену, одлука за исељење одбора из просторија, иако скупштина нема ништа са тим. Прва странка које се иселила је СНС иако је највећа, а одбори који имају једног члана се буне", наводи он.

Јелић сматра да је ово једна неуспела организација пуча, поготову за ова три одборника СНС, која су мимо договора Главног одбора и повереника Крста Јањушевића донели овакву одлуку, а вероватно у циљу да напусте странку.

Иначе, проблем је што се Српска напредна странка  у општини Нова Варош, по свему судећи, поделила на две супростављене струје.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.