Нушићијада – фестивал културе, хумора и забаве

infoliga.rs 02. март 2018. године Туризам Забава Коментари

Zlatarinfo logo (foto: infoliga)

Tродневнa манифестација (24. - 26. августа) враћа мештане Ивањице и посетиоце у време с краја 19. века

У оквиру штанда ТО регија западна Србија организатори су презентовали тродневни фестивал културе и забаве, хумора и ведрог духа, који становнике ове вароши и све њене посетиоце времепловно враћа у време са краја 19. века.

Читава чаршија постаје једна велика позорница на којој се смењују културни, забавни и едукативни садржаји, костимирани Нушићеви регрути дефилују улицама града, а сатира вреба иза сваког ћошка, намерна и она спонтна настала сходно времену и тренутку.

„Јединствена по форми и програмском садржају Нушићијада из године у годину привлачи све више посетилаца, каже директор ТО Ивањица”, Радомир Лишанин.

Према речима Лишанина Нушићијаду је прошле године посетило око 60 000 туриста.

Sajam - nušićijada- Lišanin

„Ако знамо да је на првом обновљеном фестилаву, 2010. године, било 10 000 гостију онда је јасно колико се прогресивно развијамо. Тражи се место више тих дана у Ивањици и могу рећи да је овај фестивал постао својеврсни бренд Србије. Зато, не пропустите прилику да од 24. до 26. августа будете наши драги гости”, казао је Лишанин.

Присутне је поздравио и председник општине Ивањица, Зоран Лазовић.

Sajam - Nušićijada - Lazović

„Користим прилику да се захвалим што сте овде са нама јер то говори да препознајте значај и величину наше Нушићијаде. Не бих пуно говорио о самом фестивалу! Чињеница да је Ивањица већ пола века дом Нушићијаде, и оне уснуле и ове пробудјене, то јест обовљене, довољно говори о потреби људи да фестивал постоји и развија се из године у годину. Трудићемо се да ову манифестацију која је намењена свим нацијама и свим генерацијама, и даље развијамо ослањајући се на препознатљив програмски модел саткан од културних, едукативних и забавних садржаја. Тешко је речима описати тај дух весеља и хумора који господари Ивањицом током фестивалских дана, па користим прилику да вас позовем да лично дођете и доживите јединствени амбијент Нушићијаде”, рекао је Лазовић.

Sajam - nušićijada - Nušić

Након промотивног филма о Нушићијади присутнима се обратио и сам Нушић, глумац Милан Милосављевић , позивајући све да и ове године буду виђени у Ивањици од 24. до 26. августа.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.