Општинска кућа постала тесна за политичке партије

ppmedia.rs 21. фебруар 2018. године Политика Коментари

Одборници СО Нова Варош, Одборници СО Нова Варош, (foto: ppmedia.rs)

Одборници Скупштине општине Нова Варош усвојили су Одлуку Управног одбора Туристичко спортског центра „Златар“ да ова установа промени име и да се убудуће зове Туристичка орагнизација „Златар“. Такође одборници су подржали одлуку председника општине Радосава Васиљевића да се све политичке партије које имају седиште у згради општинске управе иселе, због недостатка простора за потребе општинских служби.

Општинска стреха постала је тесна за надлежне службе, политичке партије и бројна удружења која имају седиште у згради Општинске управе. Због тога донета је одлука да све политичке странке испразне канцеларије које су им биле бесплатно уступљене на коришћење а уколико буде потребе исељење чека и удружења грађана. На предлог опозиције владајућа већина је уврстила у дневни ред тачку дневног реда која се тицала управо ове проблематике. Председник општине Радосав Васиљевић указао је на недостатак просторија за рад општинских служби и истакао је да због тога општина сваки месец плаћа закуп за пет канцеларија што пореске обвезнике ове општине на годишњем нивоу кошта више од пола милиона динара. Он је потсетио и на то да све политичке странке, сразмерно броју одборника добијају новац за свој рад из општинске касе.

– У овој одлуци нема никакве политике нити било какве сујете. Заиста смо угрожени са функционисањем општинских служби. Са исељењем политичких партија обезбедићемо простор који нам недостаје за несметан рад служби – тврди Васиљевић.

Председник локалног парламента Никола Јелић рекао је да у општинској згради канцеларије поседују и удружења грађана и неке приватне фирме.

Одборници СО Нова Варош, фото: www.ппмедиа.рс

– Упутио сам сугестију извршној власти да у општинској згради има неколико удружења грађана и привредних друштава који бораве бесплатно и не плаћају кирију, електричну енергију и грејање док ми кубуримо са недостатком простора. Тај проблем мора да се реши јер је недопустиво да било ко буде на грбачи пореских обвезника и свих грађана – каже Јелић.

Са друге стране из опозиције сматрају да је оваква одлука недопустива те да има за цилљ прогон политичких неистомишљеника и избацивање одборника из општинске зграде.

– У Новој Вароши датира деценијска традиција да одборници и одборничке групе имају адекватне услове и простор за рад. То је била одлична пракса без обзира ко је био на власти. Ми инсистирамо кроз скупштински рад да се ствари назову својим именом, дакле власт жели да се обрачуна са опозицијом тако што ће их избацити на улицу. Они желе да ми по хаусторима и ходницима припремао скупштински материјал, одржавамо седнице одборничких група и да ту примамо грађане – револтирано каже шеф одборничке групе Демократске странке Славиша Пурић.

Одборници СО Нова Варош,

Одлука одборника да дају сагласност за промену имена Туристичко спортског центра „Златар“ у Туристичку организацију „Златар“ заснована је на допису Министарства финасија од 6. новембра 2017. године којим се тражило раздвајање делатности туризма и спорта због важећих законских прописа.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.