Двери: Власт прогони опозицију, Васиљевић: Не могу народним парама да платим странчарење

glaszapadnesrbije.rs 12. фебруар 2018. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo

Нововарошки Општински одбор Српски покрет Двери сматра да се у овој локално јсамоуправи догађају ситуације диктаторских размера коју спроводи власт на челу са Групом Грађана и СНС-а, а све то покушавају да упакују за „добробит грађана“.

Према њима председник општине Радосав Васиљевић је потписао решење о исељавању одборника из просторија зграде општине под изговором да нема довољно просторија за рад локалне администрације.

У саопштењу Двери се наводи да таквом одлуком се не дозвољава адекватан рад одборницима, јер неће имати где да спремају материјале и тачке за Скупштину, а чије су одлуке важне за добробит грађана. Такође, грађани ће бити лишени да дођу на разговор са одборницима опозиције за које су и гласали, а самим тим и да се чује њихов глас у Скупштини општине Нова Варош кроз те исте одборнике.

Васиљевић: Не могу народним парама да платим странчарење

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић каже да је ова локална самоуправа можда једина у златиборском округу која у згради општине има смештене све политичке партије.

,То није њихов простор већ простор општине, који нам је потребан за функционисање општинских служби. Ми смо послали решења свима па и нашој Групи грађана да се иселе из општинске зграде. Тренутно плаћамо пет канцеларија под закуп”, рекао је Васиљевић.

Према његовим речима политичким партијама се из буџета на годишњем нивоу издваја и то СНС 81.555 динара, ПУПС-у - 8.155 динара, ПС – 8.155, СДП – 11.456, ГГ „Нови људи, за Нову Варош” - 65.425, СПС – 21.392, ДС – 47.387 и НС – 20.472.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић (foto: glaszapadnesrbije.rs)

,,Двери немају новац из буџета јер имају једног одборника који је био на листи ГГ и прешао код Двери. Узео је код нас одбонички мандат и побегао, тако да му по закону не припада новац”, каже Васиљевић.

Он додаје да ако већ политичке партије добијају средства могу и да узму локале под закуп. ,,Дезинформација је што Двери сматрају да ми њих на силу избацујемо. Не радимо ништа што није у скалду са законом. Те просорије нису њихова имовина. Све озбиљне партије немају проблема са тим. Нека им централа да новац да купе канцеларије. ”, закључио је Васиљевић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.