Изложбом и концертом Јелене Томашевић отворени 49. Дани културе (видео)

ppmedia.rs 09. фебруар 2018. године Култура Коментари

Јелена Томашевић и Дарко Прелић Јелена Томашевић и Дарко Прелић (foto: ppmedia.rs)

Изложбом слика академског сликара Станка Никачевића синоћ су у Новој Вароши почели 49. Дани културе који ће трајати наредних месец дана. Поред ликовних стваралаца нововарошкој публици представиће се бројни професионални глумци, певачи, инструменталисти. Након изложбе синоћ је у Дому културе “Јован Томић” концерт одржала поп певачица Јелена Томашевић.

Током наредних 30 дана, град подно Златара биће својеврсна културна престоница Златиборског округа.Манифестација Дани културе полако пуни пету деценију постојања. Високе стандарде постављене током ранијих година организатор ће покушати да достигне и ове године те је у складу са скромним финансијским могућностима, уметнички програм конципиран тако да он првенствено буде квалитетан и разноврстан.

– Благу предност при избору учесника су имали театарски и музички догађаји, с обзиром на то да су они традиционално и најпосећенији. Учинили смо све и да цене улазница прилагодимо стандарду овдашњих људи – каже директор Дома културе Михрија Хаџић.

Овогодишње Дане културе отворио је Мухамед Ровчанин председник Ликовног клуба Златарска палета који је истакао да је у сивилу времена где је политика ушла у све сфере друштва сваки културни догађај јако битан и пресдтавља прави лек и освежење за друштвену заједницу.

Изложба академског сликараа Станка Никачевића Изложба академског сликараа Станка Никачевића (foto: ppmedia.rs)

Дани културе јако су значајни за развој општине и употпуњавају туристичку понуду Златара те ће стога и у будуће ова манифестација имати подршку од локалне самоуправе.

– Ово је одличан показатељ да у Новој Вароши има шта да се види, да народ ужива у култури и да наш град напредује у свим сверама – поносно истиче први човек општине Радосав Васиљевић.

Многобројна публика на концерту Јелене Томашевић Многобројна публика на концерту Јелене Томашевић (foto: ppmedia.rs)

Академски сликар Станко Никачевић по четврти пут се самостално представио публици у родном граду. Лепоте Златара послужиле су овом младом уметнику као инспирација за сликање а сама поставка носи назив Пејзажи Златара, слике су рађене у техници акварел.

Након изложбе отварање Дана културе употпунио је спектакуларан концерт поп певачице Јелене Томашевић која је након 15 година поново наступила у граду подно Златара.

Jелена Томашевић са нововараошком публиком Jелена Томашевић са нововараошком публиком (foto: ppmedia.rs)

Током наредних месец дана посетиоце Дома културе очекује богат садржај, већ у недељу 11. фебруара биће изведена позоришна представа Хор бечких дечака где улоге тумаче Предраг Ејдус, Ирфан Менсур и Слободан Бода Нинковић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.