Крај мукама, Гора Љујић уселила се у нову кућу

glaszapadnesrbije.rs 02. фебруар 2018. године Хуманитарне акције Коментари

Zlatarinfo logo Стара и нова кућа Горе Љујић, Фото: Глас западне Србије

Гора Љујић из пријепољског села Бранчићи у МЗ Ивање, живела је у условима недостојним човека, у кући која је могла сваког часа да се сруши, без икаквих средстава за живот.

Тешки услови живота покренули су мештане ове МЗ да се организују и покрену акцију како би се Гори помогло да изађе из зиме.

“Светлана Дивац нас је на састанку Савета Месне заједнице обавестила о ситуацији и ми смо одмах покренули акцију како би овој жени помогли на било који начин”, каже председник МЗ Бранислав Томашевић и додаје да је убрзо набављена половна камп приколица како би зиму провела на сувом.

Томашевић каже да су тражили помоћ од локалне самоуправе да им помогне да се до градилишта бар подаспе пут како би могли да дотерају грађевински материјал, али је и та помоћ изостала.

“Сами смо се организовали и неким булдожером колико – толико омогућили пролаз камионима”, прича председник МЗ Ивање.

Томашевић међутим истиче да су наишли на одличан одговор привредника који су се листом одазвали и помогли да се крене са градњом нове куће. Томашевић каже да се акцији први прикључио Сенад Јоновић власник фирме “Јоновић градња” који је преузео на себе изградњу нове куће.

Нова кућа грађена уз помоћ привредника, фото: Глас западне Србије Нова кућа грађена уз помоћ привредника, фото: Глас западне Србије

“Уз помоћ бројних привредника набавили смо столарију, ригипс, ламинат, моји радници су се одрекли две дневнице и радили на објекту”, истиче Јоновић.

Он је нагласио да огромну захвалност и поштовање дугују Сенаду и Џенану Лончаревићу који су се први одазвали и својом донацијом покренули све остале привреднике који су се масовно укључили у акцију како би кућу што пре ставили у функцију.

Томашевић се захвалио и фирмама Јела Стар, Конинг, Ћатић компани, Стилекс, Алфа транс иудружењу Стара Рашка који су помогли да се Гора скући.

Томашевић посебно истиче помоћ младе Амине Рондић која је од своје прве плате донела новац како би помогла изградњу куће.

Гора Љујић захвална је свима који су помогли градњу нове куће и кроз сузе каже да није веровала да ће то доживети. “

“Мислила сам да ћу у оној рупи скончати, што од зиме , што од глади, али опет хвала добрим људима, помогао је ко је хтео и могао”, вели Гора Љујић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.