Обележена годишњица смрти Мишића, Бојовића, Штурма

zlatarinfo.rs ( Раде Прелић) 20. јануар 2018. године Култура Традиција Коментари

Polaganje venaca vojvodama / Mišić, Bojović/ i  generalu Šturmi (foto: Раде Прелић)

Поводом годишњице смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, као и армијског генерала Павла Јуришића-Штурма, на Новом гробљу у Београду је одржана државна церемонија полагања венаца и одата почаст.

Церемонију је предводио државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић који је положио венце. 

Полагање венаца војводама Мишићу, Бојовићу и генералу Штурми

Венце су положили и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић, потомци истакнутих војсковођа као и представници великог броја удружења опредељених за неговање традиција и грађани.

Генерал Диковић полаже венце војводама

Војвода Живојин Мишић умро је 20. јануара 1921. године у Београду, војвода Петар Бојовић умро је 19. јануара 1945. године у Београду, а армијски генерал Павле Јуришић Штурм умро је 14. јануара 1922. године у Београду.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.