Снег успорио саобраћај, вејавица и у нижим деловима

ppmedia.rs 20. јануар 2018. године Природа Коментари

Zlatarinfo logo Nova Varoš prekrivena snegom (foto: zlatarinfo)

Снег на планинама југозападне Србије, сишао и до Лима. Отежан саобраћај на успонима магистрале Златибор – јужни Јадран и на путу ка Пљевљима. У ноћи између петка и суботе снег је пао на планинама југозападне Србије – Златару, Златибору, Јадовнику, Јабуци, Јавору, Муртеници и Чемерници.

Уз мање тешкоће на успонима одвија се саобраћај на магистрали Златибор – Пријепоље – јужни Јадран као и на магистралном путу који води од Пријепоља ка Јабуци и даље према граници са Црном Гором и Пљевљима.

Током јутарњих часова у Новој Вароши је пало у граду између 15 и 20 центиметара снега дог је у вишим деловима ове општине снега било знатно више, каже руководилац Одељења за инвестиције општинске управе Нова Варош Дејан Грбић.

– Снег и даље пада на подручију општине Нова Варош. У граду га има скоро 20 сантиметара, док је у Јасенову, Акмачићима, Божетићима, Белој Реци и на Златару од дупло већи. Дали смо налог да се крене са уклањањем снега чим падавине престану у сеоским месним заједницама, док у граду на тим пословима раде радници Комуналног предузећа – истиче Грбић.

У првим јутарњим часовима вејало је, па су се први ранораниоци латили лопате, уклањајући снег са својих возила.

Снег је пао и у долини Лима има га неколико центиметара, на 400 метара надморске висине, док је у вишим деловима ове општине од јутрос нападало око 15 так центиметара. Ужички путари од ранног јутра чисте магистралу док ће се снег са локалних путева уклањати тек након престанка падавина. За сада нема проблема у снабдевању са електричном енергијом.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.