Пршутијада у Мачкату

glaszapadnesrbije.rs 17. јануар 2018. године Традиција Коментари

Zlatarinfo logo

Сајам сувомеснатих производа "Пршутијада 2018." одржаће се од 2. до 4. фебруара у порти цркве Св. Пророка Илије у Мачкату.

Популарна "Пршутијада" по својој масовности и географском пореклу посетилаца улази у ред националних манифестација. Пршутијаду посети преко 10 000 посетилаца из читаве земље. Идеја за покретање догађаја проистекла је од локалних произвођача са циљем да се дода вредност производу који се традиционално производи на уском подручју, стандардизује квалитет, заштити географско порекло и наравно промоција.

Сајам сувомеснатих производа или популарна "Пршутијада" је по свом садржају привредна, али због тога што се излаже нешто карактеристично за гастрономију овог краја представља и етнографску манифестацију. Поред излагања и продаје сувомеснатих производа, пропратни програм чине предавања из области руралног развоја и културно-уметнички програм, што је комплементарно основном садржају.

Као и сваке године до сада посетиоце очекују богате робне награде.

Организатор манифестације је Удружење произвођача сувомеснатих производа Златиборског округа.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.