Изложбом у Пријепољу “Златарска палета” почела обележавање двадесетог рођендана

ppmedia.rs 16. јануар 2018. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo

У галеријском простору Музеја отворена је изложба уметника чланова Ликовног клуба „Златарска палета“ из Нове Вароши. Пријепољска публика током наредних седам дана моћи ће да види пробрану поставку из опуса седамнаест локалних сликара, који су у различитим техникама и разнородним ликовним стиловима и рукописима приказали само део свог дводеценијског уметничког стваралаштва.

Ликовни клуб “Златарска палета” у Новој Вароши постоји већ двадесет година и окупља ствараоце различитих уметничких праваца и оријентација. Броје укупно 28 чланова од којих је велики број академских уметника, носилаца бројних награда и признања. На јубиларној изложби у Музеју, пријепољској публици представили су се са 50 уметничких дела.

– За двадесет година “Златарска палета” учествује у свим догађањима и манифестацијама у Новој Вароши, тако да смо у неку руку постали декор и украс свих тих догађања. У задње време имамо доста младих уметника и жеља нам је да их све окупимо на једном месту – каже председник Ликовног клуба “Златарска палета” Нова Варош Мухамед Ровчанин.

Председник Ликовног клуба, Златарска палета,  Нова Варош Мухамед Ровчанин Председник Ликовног клуба, Златарска палета, Нова Варош Мухамед Ровчанин (foto: ppmedia.rs)

Честитајући јубилеј две деценије постојања, Славољуб Пушица директор овдашњег Музеја казао је да су први контакти са уместицима члановима Ликовног клуба Златаска палета направљени приликом истраживања које је ова културна установа спроводила на подручију Нове Вароши.

Бројна публика током отварања изложбе Бројна публика током отварања изложбе (foto: ppmedia.rs)

Отварању изложбе „Златарске палете“, која ће после Пријепоља боравити у Шапцу поред чланова Клуба присуствовали су бројни љубитељи уметности из ова два комшијска града међу којима и председник општине Нова Варош, Радосав Васиљевић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.