Пријепоље: Новчане коверте за 425 малишана

ppmedia.rs 05. јануар 2018. године Хуманитарне акције Коментари

Новчане коверте за 425 малишана у Пријепољу Новчане коверте за 425 малишана у Пријепољу (foto: ppmedia.rs)

Уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића, Хуманитарна организација „Стара Рашка“ из Београда обрадовала је 425 малишана слабијег имовинског стања у Пријепољу са по пет хиљада динара. Такође ова организација донирала је и Општој болници два вредна медицинска апарата.

Већ 15 година за редом захваљујући средствима дијаспоре из Канаде и породици Драгане Вараклић, хуманитарна организација „Стара Рашка“ дели божићне поклоне деци слабијег имовинског стања. За ову намену ове године укупно је издвојено пет милиона динара, поред Пријепоља поклоне ће добити и малишани из Прибоја, Нове Вароши и Сјенице.

– Укупно хиљаду малишана добиће по пет хиљада динара, овде у Пријепољу њих је 425. Средства су обезбеђена захваљујући породици Вараклић која и ако живи и ради далеко од родне средине не заборавља свој крај – каже председник Управног одбора оргнизације Милован Ивановић.

Новчане коверте за 425 малишана у Пријепољу (foto: ppmedia.rs)

Десетогодишњи Марко каже да ће од новца добијеног купити за себе гардеробу али исто тако и да ће остати нешто пара како би обрадова и маму божићним поклоном.

Хуманитарна организација Стара Рашка наставила је да помаже и пријепољско здравство, овога пута помоћ је стигла Општој болници у виду два вредна медицинска апарата која ће се користити на одељењу физикалне медицине.

– Ово није први пут а ни последњи пут да помажемо здравство у Пријепољу. Сада смо уручили апарате за тенс терапију и електростимулацију вредне око сто хиљада динара – истиче Извршна директорка ХО “Стара Рашка” др. Зага Попадић.

Локална самоуправа подржава рад ове организације и то ће наставити да чини и даље каже први човек општине Драгољуб Зиндовић.

– Захвални смо фондацији Стара Рашка на свим активностима које чеине за наш град као и породици Вараклић на вредним донацијама – наглашава Зиндовић.

Током протеклих 15 година укупна вредност донације коју је Хуманитарна организација Стара Рашка поделила у граду на Лиму премашује износ од пола милиона евра.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.