Златар: Скијање на пролећним температурама (видео)

ppmedia.rs Туризам Коментари

Скијање на Златару на +10 Скијање на Златару на +10 (foto: ppmedia.rs)

Упркос пролећном времену и температурама које прелазе 10 степени, снега на Златару има довољно и љубитељи скијања могу да уживају. Свим онима који воле овај спорт на располагању је неколико стаза, међу којима је и једна која води до самог центра Нове Вароши.

Шеф скијалишта на Златару Салих Туркмановић, каже да на стазама има довољно утабаног снега.

„Стазе су добро уређене. Рекреативна стаза је дуга 600 метара и опслужује је жичара Сидро. Цена ски паса је 800 динара за одрасле и 600 динара за децу“, рекао је Туркмановић.

(foto: Срђан Рајковић)

Према његовим речима, постоји још једна стаза која је права реткост у Србији, али и на Балкану.

„Та стаза је дуга 1.300 метара и она се спушта скроз до центра града. Целом својом дужином је осветљена и оснежена. Ушла је у категоризацију за одржавање такмичења. То је једна инпозантна слика, немате представу док не станете на скије и стазу, онда вам се отвори видик да видите град. Мислим да нигде не постоји могућност да се стазом спустите до центра града, аутобуске станице и да се вратите жичаром натраг. То је право уживање“, истакао је Туркмановић.

Он додаје да је дневна цена ски паса на жичари четворосед 1.200 динара.

Туркмановић истиче да је прошла година била солидна, али очекује да ће ова бити знатно боља, јер се ишло ка бројним повољностима за све посетиоце ове планине.

ПП Медиа и ГЗС


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.