Деманти кабинета Председника у вези изјаве г-дина Пурић Војка

13. октобар 2017. године Коментари

Grb Nove varoši za vesti

Саопштење које је редакцији стигло из кабинета председника Општине поводом изјаве господина Војка Пурића коју смо пренели јуче у тексту "Пурић: Градићемо на Златару па нека ме хапсе, годину дана чекам дозволу" преносимо у целости.

"Сложна браћа Зоран и Неле" д.о.о. Нова Варош, огранак "Путеви Златар" Дрмановићи, Нова Варош, обратило се Одељењу за имовинско-правне, комунално-стамбене, урбанистичке послове и послове инспекције Општинске управе Нова Варош, први пут у априлу месецу текуће године, захтевом за издавање локацијских услова за изградњу хотела на Брду, на потесу преко пута хотела Панорама, спратности подрум, сутерен, приземље и 4 спрата, са директним саобраћајним приступом са државног пута и са нерешеним имовинско-правним односима на земљишту. С обзиром да приложеним Идејним решењем за изградњу хотела нису испоштовани намена објекта (важећим планским документом на овом потесу дозвољена је изградња викенд кућа), спратност (дозвољено је приземље и поткровље), урбанистички параметри, лоцирање објекта ван зоне дозвољене градње и непоштовање планом задатих грађевинских линија, као и да инвеститор није добио саобраћајни прикључак на државни пут од надлежног министарства, ово Одељење је закључком одбацило захтев.

 Инвеститор се други пут обратио истим захтевом крајем јула месеца текуће године, а да није уопште исправио недостатке по примедбама из образложења првобитног Закључка о одбацивању, па је надлежни орган поступио као и по првом захтеву.

Нетачни су наводи г-дина Војка Пурића да "Локална самоуправа каска за привредницима и да исти немају слуха за развој привреде", из разлога што је Општина Нова Варош још у децембру месецу 2016.године на седници Скупштине општине донела Одлуку о приступању изради измене и допуне важећег урбанистичког плана, где би се изменом намене појединих локација управо изашло у сусрет инвеститорима који желе да улажу у развој туризма наше Општине. Међу овим локацијама је и локација на Брду, у власништву именованог, где је идеја и намера да предметни потес промени намену у "туристичке садржаје - хотеле". Израда измена и допуна урбанистичког плана је у току, а усвајање истог се очекује након спроведене процедуре јавног увида нацрта плана, у наредном периоду. Након усвајања плана, стећиће се услови за издавање локацијских услова и грађевинске дозволе за изградњу хотела на описаној локацији.

Инвеститор је у међувремену започео изградњу бесправног објекта на описаној локацији, па је дана 11.октобра 2017.године грађевинска инспекција донела решење о забрани даљег извођења и уклањању изведених радова на изградњи објекта. Међутим, инвеститор се оглушио о изречену забрану и дана 12.октобра 2017.године поставио "камен темељац" на изградњи објекта. 

Имајући у виду напред наведене чињенице, неистините су изјаве г-дина Пурића које се тичу неажурности Општинске управе Нова Варош, јер иста поступа увек у складу са законским прописима и свакодневно се труди, да као јавни сервис, служи свим грађанима и заинтересованим инвеститорима.

ОПШТИНСКА УПРАВА НОВА ВАРОШ


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.