Деманти кабинета Председника у вези изјаве г-дина Пурић Војка

13. октобар 2017. године Коментари

Zlatarinfo logo

Саопштење које је редакцији стигло из кабинета председника Општине поводом изјаве господина Војка Пурића коју смо пренели јуче у тексту "Пурић: Градићемо на Златару па нека ме хапсе, годину дана чекам дозволу" преносимо у целости.

"Сложна браћа Зоран и Неле" д.о.о. Нова Варош, огранак "Путеви Златар" Дрмановићи, Нова Варош, обратило се Одељењу за имовинско-правне, комунално-стамбене, урбанистичке послове и послове инспекције Општинске управе Нова Варош, први пут у априлу месецу текуће године, захтевом за издавање локацијских услова за изградњу хотела на Брду, на потесу преко пута хотела Панорама, спратности подрум, сутерен, приземље и 4 спрата, са директним саобраћајним приступом са државног пута и са нерешеним имовинско-правним односима на земљишту. С обзиром да приложеним Идејним решењем за изградњу хотела нису испоштовани намена објекта (важећим планским документом на овом потесу дозвољена је изградња викенд кућа), спратност (дозвољено је приземље и поткровље), урбанистички параметри, лоцирање објекта ван зоне дозвољене градње и непоштовање планом задатих грађевинских линија, као и да инвеститор није добио саобраћајни прикључак на државни пут од надлежног министарства, ово Одељење је закључком одбацило захтев.

 Инвеститор се други пут обратио истим захтевом крајем јула месеца текуће године, а да није уопште исправио недостатке по примедбама из образложења првобитног Закључка о одбацивању, па је надлежни орган поступио као и по првом захтеву.

Нетачни су наводи г-дина Војка Пурића да "Локална самоуправа каска за привредницима и да исти немају слуха за развој привреде", из разлога што је Општина Нова Варош још у децембру месецу 2016.године на седници Скупштине општине донела Одлуку о приступању изради измене и допуне важећег урбанистичког плана, где би се изменом намене појединих локација управо изашло у сусрет инвеститорима који желе да улажу у развој туризма наше Општине. Међу овим локацијама је и локација на Брду, у власништву именованог, где је идеја и намера да предметни потес промени намену у "туристичке садржаје - хотеле". Израда измена и допуна урбанистичког плана је у току, а усвајање истог се очекује након спроведене процедуре јавног увида нацрта плана, у наредном периоду. Након усвајања плана, стећиће се услови за издавање локацијских услова и грађевинске дозволе за изградњу хотела на описаној локацији.

Инвеститор је у међувремену започео изградњу бесправног објекта на описаној локацији, па је дана 11.октобра 2017.године грађевинска инспекција донела решење о забрани даљег извођења и уклањању изведених радова на изградњи објекта. Међутим, инвеститор се оглушио о изречену забрану и дана 12.октобра 2017.године поставио "камен темељац" на изградњи објекта. 

Имајући у виду напред наведене чињенице, неистините су изјаве г-дина Пурића које се тичу неажурности Општинске управе Нова Варош, јер иста поступа увек у складу са законским прописима и свакодневно се труди, да као јавни сервис, служи свим грађанима и заинтересованим инвеститорима.

ОПШТИНСКА УПРАВА НОВА ВАРОШ

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.