Двери: У Србији не постоји "Санџак" већ Рашка област

Dveri 10. октобар 2017. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo (foto: G. Šljivić)

Српски покрет Двери сматра да треба бити опрезан у вези са ставовима према посети председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији. Поздрављамо развој дипломатских и привредних односа између две државе, али смо и неповерљиви према неоосманским претензијама Турске на Балкану.

Србија мора да обрати пажњу на амбиције Турске да поврати свој утицај на некадашње просторе Османске империје.

Тачно је оно што је рекао турски председник да су Срби и Турци на овим просторима заједно живели кроз историју, али са нашом напоменом да су Срби били окупирани, а Турци окупатори. Не бисмо желели да се то икада више понови ни у политичком ни у привредном ни у културном смислу.

Овим поводом скрећемо пажњу високом госту да у Србији не постоји никакав Санџак, јер је то историјски назив за територијалну организацију унутар турске царевине као окупатора на овим просторима, али не и за територијални део Србије. 

У питању је Рашки управни округ или Рашка област, како је дефинисано законом. Сматрамо да гост треба да поштује државу у коју долази и која га гостољубиво дочекује, расположена за билатералну сарадњу на равноправним основама. 

Информативна служба Српског покрета Двери за Рашку област

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.