Слабо видљиви знак ограничења брзине код Вртића

zlatarinfo.rs 20. септембар 2017. године Писма читалаца Коментари

Zlatarinfo logo Гране дрвећа сакриле саобраћајне знаке (foto: В. Остојић)

Апелујем на општинске органе за саобраћај да саобраћајне знаке код Вртића „Паша и Наташа“ уреде тако да буду у складу са Законом о безбедности саобраћаја (30 км/х у зони школа). Неопходно је знак на само пар корака (40 км/х) уклонити, а затим посећи гране дрвећа, како би знак ограничења од 30 км/х био у потпуности видљив за све учеснике у саобраћају.

Ако је за циљ само пуко кажњавање - имамо знак 40 км/х, па на пар корака знак 30 км/х, а затим саобраћајну патролу одмах код улаза у Вртић, где једва чекају да неког „улове“ – онда у реду. Али, мишљења сам да ако хоћемо да уведемо ред код возача - онда морамо обезбедити и услове за нормалао обављање саобраћаја.

Апел да се унапреди безбедност свих учесника у саобраћају Апел да се унапреди безбедност свих учесника у саобраћају (foto: В. Остојић)

Очекујем да ће ово прочитати надлежни и са стручлним службама решити проблем, како би се унапредила безбедност свих учесника у саобраћају, а посебно оних најмлађих у нашем граду.

С постовањем,

Видоје Остојић, мајор у Српској војсци, дипл. саобраћајни инжињер

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.