Васиљевић: Издао сам, али спекуланте и преваранте

glaszapadnesrbije.rs 24. август 2017. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Председник општине Нова Варош, Радосав Васиљевић, фото: Глас западне Србије

Политичка превирања у Новој Вароши трају скоро годину дана, а све је почело када је Српска напредна странка (СНС) у том месту изгубила скупштинску већину, након чега је група грађана „Нови људи за Нову Варош“, која је појединачно на протеклим локалним изборима освојила највећи број одборника, са Демократском странком, Дверима и СДП и Новом Србијом, преузела власт.

Међутим, ни та скупштинска већина није трајала дуго. Пре неколико дана СНС се поново вратио у власт, али без челних људи који су дуго времена били на челу ове партије. Демократска странка и Двери, одмах су напустили коалицију, док се перјаница Нове Србије Никола Јелић, устоличио на месту директора Србија шуме, чиме је, рекло би се и почело расуло танане коалиције.

На удару нове опозиције, нашао се Радосав Васиљевић (гг „Нови људи за Нову Варош) који је склопио споразум са СНС и тако остао и даље први човек ове општине. Опозиција му је одмах ставила на терет да је издајник, да се продао напредњацима, док истивремено он каже да је то учинио у интересу Нове Вароши и да би избегао уцене локалних шпекуланата.

Глас западне Србије објавио је реаговања опозиционих странака, али и дао прилику Васиљевићу да одговори на питања да ли се осећа као издајник.

ГЗС: Нова Варош је опет у жижи политичке јавности, поново је прекомпонована власт, да ли је до тога морало да дође?

Васиљевић: Наравно да није морало, али када је већ дошло до танке већине у скупштини наше општине, нисам желео да ризикујем ту танку већину да ме уцењују поједини одборници због њихових личних интереса и апетита. Сазвао сам главни одбор групе грађана испричао им шта се дешава и шта може да нас очекује. Имали смо два пута, да идемо у опозицију или да правимо велику коалицију са СНС. Од та два пута одабрао бољи, као и 40 људи из групе грађана који су заслужни што се ја налазим на челу општине. Овај пут води да останемо на власти и да задржимо директоре, јер народ нас је гласао да будемо власт, а не опозиција и немамо право да лако побегнемо у опозицију. Само са позиције власти можемо помоћи нашим суграђанима.

ГЗС: Били сте веома оштар реторичар против СНС, са друге стране оптужују вас да сте издајник и да сте се продали напредњацима, да ли се тако осећате?

Васиљевић: Не, осећам се управо као победник. Зато што су мене издали ови који ме сада оптужују, јер су сами напустили коалицију. Никога нисам истерао, да ме они нису издали можда до овога не би ни дошло. Мислим, на Демократску странку, људе који су из чисте коалиције изашли у опозицију мислећи да на следећим изборима могу да победе сами. Ја им желим да победе и добијију 14 одборника и формирају скупштинску већину.

ГЗС: Шта је са Дверима, видимо да вас жестоко нападају?

Васиљевић: Двери су нас нападале и пре два месеца, од када сам ја проценио да смо нарушена коалиција. Нисам желео да група грађана изгуби председничку функцију, а знам да смо веома важан фактор на политичкој сцени и да без нас нико не може ништа да уради. Ми смо пожељна странка и за ДС, тако и СНС. Морам да кажем да ништа нисам уговарао са СНС на локалу и зато се не осећам као издајник, већ као победник. Остао сам сам и ових дана вршим власт сам, још није склопљена коалицији са СНС званично. Нисмо имали скупштину, ДС је поднела оставку, и народ ваљда види ко је издајник.

ГЗС: Да ли је имиџ поштеног Рада нарушен?

Васиљевић: Ја бих желео да сви ти који тврде да сам се продао буду позвани у студио да им ја објасним ко се због чега бави нововарошком политиком и јесам ли се ја продао или они. Сви они који кажу да ја нисам поштен, а они јесу, хтели су да ме уцене да ја потрчим да их молим да се врате у коалицију да би добили неке боље позиције. Политиком се бавим пуних 17 година. Увек сам поштовао и поштоваћу народ који ме подржава и не плашим се да ти што ме називају издајником могу да победе. Када буду први избори ја ћу им бити противкандидат, па ћемо видети шта ће рећи народ.

ГЗС: Шта могу грађани Нове Вароши да очекују од те нове коалиције? Једном приликом сте изјавили да СНС треба да уложе 100 милиона да би ушла у нововарошку власт.

Васиљевић: Мени је било довољно да будем на власти ових годину дана и да сви људи у Србији као и министри и сви битни људи у политици препознају мене као неког домаћина, честитог човека и да би ме хтели у њиховим редовима.

ГЗС: Каква сте обећања добили?

Васиљевић: За годину дана власти упознао сам многе министре и никада нисам добио одговор да Нова Варош нешто не може добити зато што ја не припадам њиховој политичкој партији, што сам изузетно ценио. Да нисам био на челу општини мислио бих другачије. Захвалан сам им на томе, али и они сами су видели да су њихови људи, који су били на челу пре нас, обрукали државу. Сада када смо дошли до овога да се бира да ли ће председник бити из ГГ или СНС нема ту дилеме. Нико није споменуо да председник општине треба да буде из СНС, сви су рекли да то треба да останем ја.

ГЗС: Са ким сте ви били у сукобу, са СНС за које сте тврдили да су криминалци или са локалним СНС?

Васиљевић: Не бавим се политиком преко Борове главе, нити сам икада поменуо да ме занима било шта преко те границе. Мишљена сам био и остао да људи који су водили СНС претходне четири године у Новој Вароши су срљали. Када причам о политици причам само о Новој Вароши. Водили су овај народ у суноврат што се и показало. Када смо преузели власт од СНС показали смо да смо бољи, да смо честитији, да много боље штедимо и поштујемо народ, да ја као председник немам минута, сем ако нисам на састанку, а да не примам грађане. Сва службена возила су после три паркирана испред општине што у претходном времену није било. Ниједан једини дан нисам закаснио на посао, нити отишао пре. Први дан када сам дошао у општину смањио сам себи плату за  40.000 динара. Једини сам председник у Србији који нема дан годишњег одмора нити ће га имати, шта то говори. Наш народ то све зна.

ГЗС: Шта вам је обећала Влада Србије?

Васиљевић: Влада Србије нас није условила да направимо ово да би нам дала неке милионе због овога, види се да је расположење другачије да ће наши пројекти ићи лаганије кроз сва министарства. Имамо чврста обећања да ћемо добити пројекат за пут Браношевац - Панорама што нам је од виталне важности за развој туризма који кошта 100 милиона динара. Ових дана ће доћи директор Путева Зоран Дробњак да направимо чврст уговор да се пројекат повери Путевима Ужице да то ураде, да Нова Варош добије нови прозор у свет и да људи који желе да посете Златар имају куда да дођу. Први испит за нову коалицију, а други је да нам се врате средства од лимских хидроелектрана која су нам неправдом ускраћена управо због бахате политике локалног СНС-а, која је у Новој Вароши подобро просејана и сада овај део људи који остаје са нама да врши коалицију неће бити ни близу као што је то било у претходне четири године. Све ово што ми причимо договорио сам са централом СНС у Београду, ови што су остали овде морају да слушају централу јер су они војници партије тако да ја мислим да ту неће имати никаквих проблема, оне непослушне су искључили.

ГЗС: Да ли је тачно да је Андреј Вучић вршио притисак, опозиција тврди да сте постали његов пиун?

Васиљевић: Није тачно, то су гласине које намерно шире спекуланти. Нова Варош је мало место и сви они којима не одговара оно што сам ја урадио са мојом ГГ измишљају гласине. Ја уопште не познајем Андреја Вучића, не знам како човек изгледа нисам га никада ни видео, нити ме је уцењивао а камоли рекетирао. Верујте ми на реч да је то чиста лаж.

ГЗС: Можемо ли да знамо са ким сте преговарали?

Васиљевић: Причао сам и не могу да сакријем задовољство што се на тако високој функцији налази наш земљак из Нове Вароши Никола Селаковић.Немам право да мислим да не треба да се разговарам са таквим човеком, јер је он битан не само за овај крај већ и за Србију. Причао сам и са Дарком Глишићем који је високи функционер у СНС и први човек после Александра Вучића. Стекао сам утисак да могу њима да верујем као и Крсту Јањушевићу. Грађани моје општине ће добити 200 милиона динара инвестиција. Издао бих своје  варошане да сам то прокоцкао зарад неке пропале политике на штету грађана.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.