Од 173 „стално“ запослена у општинској управи у Новој Вароши и осам буџетских

glaszapadnesrbije.rs 19. јул 2017. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Општина Нова Варош, фото: Глас западне Србије

Од 173 „стално“ запослена у општинској управи у Новој Вароши и осам буџетских локалних предузећа и установа, вишак је шесторо и они ће ускоро остати без радног места. Максималан број запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе утврдила је Влада Србије, а одлуку су, што им је обавеза, усвојили одборници на последњој седници Скупштине општине Нова Варош.

У Општинској управи и „Енергији Златар НВ“ вишак је по један, а у Комуналном предузећу „3. септембар“ четворо запослених, док су се остали „уклопили“ у квоту. Одлука Владе Србије којом се за 2017. прописује максималан број запослених на неодређено време у систему државних и покрајинских органа, јавних служби и локалне самоуправе ступила је на снагу 1. јула.

“Одлуком су обухваћени сви стално запослени чије се плате, односно зараде, финансирају из буџета локалне самоуправе. Према њој, Комунално предузеће ће са садашњих 60 број запослених морати да смањи на 56, док је у Општинској управи која има 54 и „Енергији“ са 14 стално запослених вишак по једна радник. Код осталих нема вишка. Предшколска установа имаће и у будуће 27, Туристичко-спортски центар пет, Библиотека три, Дом културе осам, а Центар за социјални рад и „Депонија Бањица“ по једног запосленог са платом из општинског буџета”, појаснио је начелник општинске управе Мирел Рољевић.

У општинској власти тврде да неће бити „сече глава“ како би се испунила прописана квота.

“Проблем вишка ће бити решен одласком у пензију оних који имају услов. Због тога запослени немају разлога за бригу и могу слободно да се посвете обављању својих радних задатака”, каже председник Скупштине општине Нова Варош Никола Јелић.

Варошке новине

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.