За просветаре отпремнине до 8.000 евра

glaszapadnesrbije.rs 15. јул 2017. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Фото: ocdn.eu

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић рекао је да ће то министарство тражити отпремнине за 1.000 до 1.200 људи.

,,Ми смо благовремено, још јесенас, у октобру, безецовали 1.000 до 1.200 отпремнина, јер по закону о максималном броју запослених то ради Министарство државне управе и локалне самоуправе и ми данас имамо састанак", рекао је Шарчевић за телевизију Пинк.

Он је додао да је састанак са реперезентативним синдикатима заказан за понедељак.

,,Лицитира се са неким бројем за отпремнине, да то може бити максимално 8.000 евра, али немојте ме држати за реч, то још ни ја не знам", рекао је Шарчевић за телевизију Пинк.

Министар је рекао да наставници са Косова и Метохије имају посебан третман, али да је регистровано 360 људи који су плаћени, а не раде и да ће они морати да почну да раде.

,,Ако неко од њих испуњава услове за отпремнину они могу потпуно легитимно да аплицирају", рекао је Шарчевић.

Упитан колико је људи "вишак" у просвети, Шарчевић је рекао да Медјународни монетарни фонд тражи да се тај сектор смањи за 10.000 људи, али да то није реално.

Извор: Бета

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

prosveta višaka zaposlenih otpremnine


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.