Јелић: Потребно помирење са СНС, Власт: Игра за фотељу директора - да ли ће Војко Пурић бити на челу СНС

glaszapadnesrbije.rs 11. јул 2017. године Политика Коментари

Председник СО Нова Варош Никола Јелић и председник општине Радослав Васиљевић, фото: ГЗС Председник СО Нова Варош Никола Јелић и председник општине Радослав Васиљевић, фото: ГЗС

По други пут у протеклих месец дана одборници нововарошког парламента сешће у скупштинске клупе. Наиме, седница Скупштине општине заказана је за четвртак 13. јул.

Управо овако честа скупштинска заседања била су разлог за бројне шпекулације о промени владајуће већине, а повод свему је могуће именовање актуелног председника скупштине Николе Јелића не место директора ЈП “Србија шуме”.

Јелић: Очекујем укључење СНС у власт

Никола Јелић (НС) каже да у владајућој већини нема никаквих промена, али није демантовао могућност постављења на директорско место у "Србија шуме".

"Тачно је да сам конкурисао и да то место као инжењер шумарства очекујем, у току су разговори. Међутим, услов да напустим коалицију не стоји", тврди Јелић.

Он додаје да постоје други разлози зашто би он био добар избор за директра, јер би се на тај начин дошло до политичког помирења власти и опозиције.

"То је услов општег помирења, мислим да се можда у наредном периоду може очекивати евентуално укључење СНС у локалну власт која након изласка Димитрија Пауновића креће у либералнијем смеру. Ми и дан данас имамо пет директора који су чланови СНС и не желимо да људима режемо главе поготову када је у питању добар кадар. Иако сам преживео многе нападе ја идем у правцу помирења, да се људи у овом граду друже и поштују као до сад, а не да кум са кумом не говори зато што су у различитим партијама. Пауновић је препознат као неко ко је овакав раздор унео у општину, али је његова политичка каријера на заласку", тврди председник нововарошке скупштине.

Васиљевић: СНС је остао без људи, стабилнији смо него икад

Председник општине Радослав Васиљевић, такође негира могућност промене власти. Он каже да упркос шпекулацијама, притисцима и покушајима од стране опозиције у Новој Вароши да дође до смене власти, до тога неће доћи и поручује грађанима да не наседају на гласине.

"Тачно је да се врбују неки одборници владајуће коалиције, и да им се нуде огромне надокнаде и именовања у ЈП, али није Нова Варош од јуче, нити су њени грађани експеримент једног човека и његове финансијске моћи", реакао је Васиљевић.

Он тврди да владајућа коалиција, часно, поштено и транспаретно врши све функције у општини Нова Варош, примењујући све законе Републике Србије.

Васиљевић додаје да је рад владајуће коалиције неупитан, што потврђују избори за Месне заједнице одржани пре месец дана, у којима су остварили резултат од 90 одсто успеха, као и резултати неких неутралних агенција који истражују јавно мњење, а потврђују њихов успех.

"Политиком се не бавим даље од Борове Главе, али тврдим да у Новој Вароши више нема људи у СНС", изричит је први човек нововарошке општине.

Јелић пред сменом?

Како Глас западне Србије сазнаје, Јелић би за место директора у "Србија шумама" требало да у актуелну власт увуче ослабљени СНС. Међутим, то ће, по свему судећи бити веома тешко, јер владајућа коалиција не жели да чује за тако нешто, а Јелићу већ на некој наредној седници прети смена, чиме би владајућа коалиција била ослабљена за један мандат, али би са сигурних 15 од 27 одборника поново имала недостижну већину.

СНС има кеца у рукаву?

Ипак, ни СНС не би био велика странка када не би имао кеца у рукаву, а то би могао бити један од највећих привредника у неколико општина тог дела западне Србије, Војко Пурић.

Њему је, како ГЗС сазнаје понуђено место повереника СНС и то би већ у многоме могло да промени ситуацију у другом смеру око које би и владајућа коалиција морала далеко рационалније да приступи.

Пурић је познати привредник, а поред тога, с обзиром да је уложио огроман лични капитал у развој Нове Вароши има и лични интерес за развој општине.

Vojko Purić

Војко Пурић

Критика и прозивки је било упућено и на његову адресу, али ништа озбиљно што би могло угрозити његов могући политички кредибилитет.

Пурић је власник једног од најозбиљнијих путарских предузећа у западној Србији, ски стазе (под закупом), која већ две-три године, прави озбиљне туристичке резултате и два хтела, једног у функцији, другог у изградњи.

Пурић итекако има и лични интерес  да се  прихвати политике. Важи за помирљивог човека коме тешко ко од обичних грађана може нешто замерити, јер је, како кажу, увек био спреман да прискочи у помоћ.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vojko purić radosav vasiljević nikola jelic sns i vladajuća koalicija jp "srbija šume"


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.