Грејање поскупело за 11 одсто

blic.rs ( Ж. Дулановић) 05. јул 2017. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Из једне од градских котларница (foto: Ж. Дулановић / РАС Србија)

Грејање је у Новој Вароши поскупеле за 11 посто чиме су цене враћене на ниво из прошле године.

Одлуком Општинског већа, нова цена грејања стамбеног простора је 96,80 динара по квадрату, без урачунатог ПДВ-а, док ће власници пословног простора грејање од 1. јула плаћати 121 динар. Ове цене су већ биле на снази у периоду од септембра 2015. до марта прошле године, када је Привремени орган општине донео одлуку да се оне снизе.

- Због таквог неразумног потеза Привременог органа, повученог искључиво у предизборне сврхе, морали смо да подигнемо кредит у износу од шест милиона динара како би некако привели крају грејну сезону. Протекле зиме је због дуготрајног мраза потрошња мазута била значајно већа него предходне, а имали смо и много кварова и хаварија на самом систему - каже технички директор предузећа "Енергија Златар НВ" Никола Јелић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš grejanje grejanje poskupelo


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.