Мултифункционална балон сала пуштена у употребу

ppmedia.rs 04. јул 2017. године Спорт Коментари

Балон сала спремно чека спортисте Балон сала спремно чека спортисте (foto: А. Ровчанин)

Потрпредседник Владе и Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и први човек нововарошке општине Радосав Васиљевић свечано су предали на коришћење мултифункционалну балон салу саграђену у туристичкој зони Златара.

 Градња овог спортског објекта започета је крајем 2015. године, вредност радова заједно са приступним саобраћајницама износила је око 30 милиона динара, од тога је ресорно министарство издвојило 18 милиона док је остатак новца обезбеђен из локалног буџета. Ово није крај улагањима у планину Златар на реду су нове инвестиције и то изградња фудбалског терена и бициклистичких и пешачких стаза који ће у многоме употпунити туристичку понуду ове планине.

Изградња балон хале димензија 45 пута 25 метара за мали фудбал, одбојку, кошарку и рукомет, чија је укупна површина око 1.150 квадрата, започела је још средином децембра 2015.године. Стављањем у функцију ове вишенаменске спортска дворане биће употпуњен додатни садржај у туристичкој понуди којим ће се значајно унапредити квалитет услуга посебно у циљној групи спортиста.Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић исказао је захвалност потпредседнику Владе Расиму Љајићу на помоћи коју држава и он лично чине за развој планине Златар.

Радосав Васиљевић иРасим Љајић предали на употребу балон халу на Златару фото: www.ппмедиа.рс Радосав Васиљевић иРасим Љајић предали на употребу балон халу на Златару фото: www.ппмедиа.рс

– Ми смо са овим проширили нашу туристичку понуду и балон сала нам је одавно недостајала. Министар Љајић је најзаслужнији што држава значајна средства улаже у ову планину и што то намерава да нстави и даље – нагласио је први човек општине подно Златара Радосав Васиљевић.

Поред великих туристичких центара Копаоника и Златибора за државу Србију итекако је значајан и развој Златара, казао је Љајић и најавио нова улагања у ову планину.

– Ми не можемо да будемо задовољни са бројем туриста који је посетио Златар током прошле године. Ове године тај број се знатно повећао, потенцијали су ту али морамо да радимо на томе да они буду искориштени. Идеје око изградње пешачких и бициклистичких стаза су добре и ми у министарству ћемо их најозбиљније размотрити и видети шта то са њима Златар може да понуди туристима а што друге дестинације не могу, постоји идеја и да градимо један фудбалски терен у близини ове хале – истакао је потпредседник Владе Србије и Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

За припреме спортиста на Златару овог лета влада велико интересовање. Па ће тако само у хотелу “Панорама” боравити преко 2.500 кошаркаша, одбојкаша, фудбалера. Оно што недостаје овој планини јесте повећање смештајног капацитета због тога је у плану је и измена регулационог плана Нове Вароши која предвиђа изградњу нових хотела.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar balon sala balon sala puštena u upotrebu


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.