Избори за савете месних заједница донели ново препуцање власти и опозиције

ppmedia.rs 14. јун 2017. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo

Становници Нове Вароши кроз зборове грађана од суботе до уторка бирали су своје представнике у месним заједницама који ће их заступати у наредне четири године. Избори су спроведени у укупно 12 месних заједница, није се гласало једино у Радоињи где су избори одржани пре две године.

 Иначе ови избори су додатно узбуркали и онако узавреле страсти у граду подно Златара па тако ни ову шансу нису испустили представници власти и опозиције да се путем саопштења за јавност додатно препуцавају.

Према податцима до којих је ПП Медиа дошла на изборе је изашло укупно 2183 бирача. У десет од дванаест месних заједница већину у саветима чиниће кандидати који долазе из коалиције окупљене око владајуће ГГ “Нови људи за Нову Варош” док је опозиција предвођена Српском напредном странком победу однела у Рутошима и Амзићима.

Како сазнајемо у Општинској изборној комисији задуженој за спровођење избора, зборови грађана протекли су без проблема и неправилности.

Из опозиционе Српске напредне странке огласили су се саопштењем у којем између осталог кажу да су победу однели у 4 Месне заједнице те да су они морални победници избора имајући у виду све околности у којима су избори одржани као и бројне притиске које су трпели како гласачи тако и запослени у локалној самоуправи од стане челних људи нововарошке општине.

Са друге стране из владајуће коалиције ове наводе СНС-а одбацују и кажу да је то само бацање народу прашине у очи и тражење алибија за лош изборни резултат.

Имајући у виду све што се протекли дана дешавало у овој општини по свему судећи очекује нас врело политичко лето у Новој Вароши. Прва наредна прилика да власт и опозиција укрсте ставове и аргументе биће већ наредног уторка када нас очекује ново Скупштинско заседање локалног парламента.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

završeni izbori za savet mesnih zajednica prepucavanje vlasti i opzicije rezultati izbora sns i vladajuća koalicija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.