Нова Варош: Саопштење владајуће коалиције поводом избора за Савет месних заједница

13. јун 2017. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Зграда Општине Нова Варош (foto: Глас западне Србије)

Саопштење владајуће коалиције поводом избора за Савет месних заједница које је стигло у редакцију Златаринфо портала преносимо у целини. Златаринфо портал не улази у истинитост наведених тврдњи и ограђује се од било какве одговорности.

Избори за Савете Месних заједница у Новој Вароши: Апсолутна победа владајуће коалиције, грађани рекли своје - напредњаци у расулу

Наиме трећи узастопни дан како се спроводе избори за Месни савет Нове Вароши и протиче у апсолутној победи владајуће коалиције, у прва два дана је гласано у 8 месних заједница и у седам је победила владајућа коалиција, а у једној СНС.

Данас трећег дана на реду је била Месна заједница Нова Варош која броји 11 градских изборних јединица и 2 приградска, а свеукупно у савет Месне заједнице улазе 15 чланова савета.

Епилог данашњег гласања је да је владаајућа коалиција победила у 12 изборних јединица, док је Снс добио само у једној изборној јединици. Резултат у гласовима свеукупно је био: 852 за владајућу коалицију, напрема 375 за СНС.

 Једина победа је остварена у изборној јединици ''Махала'' и то захваљујући корисницима центра за социјалну помоћ, а највећи парадокс је у изборној јединици бившег председника општине, председника ОО СНС-а и актуелног начелника Златиборског округа, где је кандидат владајуће коалиције победио једногласно, од присутних 84 гласача, добио је исто толико гласова, јер нико није желео или смео да буде кандидат испред СНС-а, јер је кандидат одустао од кандидатуре током кандидовања представника владаајуће коалиције.

Да напоменемо да се гласање врши јавно, збором, дизањем руку. Видевши да ће резултат бити погубан по СНС, начелник Златиборског округа је џентлменски подигао руку и гласао за представника владајуће коалиције. 

Треба нагласити да свест људи да се не бирају послушници, већ да су се гласали честити, поштени и неукаљани људи, а такви у већини случајева нису у СНС-у. Из тог разлога народ је бирао људе и кандидате који ће у њиховој МЗ радити у интересу свих, а не СНС-а. Жеља СНС-а да свуда постави своје људе, чланове њихове партије, од Председника државе до председника месних одбораје јасна свима.

Тамо где им то није пошло за руком, као у Новој Вароши је врло важно и зато је ово велика победа грађана Нове Вароши. С'тога питање је да ли досадашњи руководилац има и даље морала да остане на челу СНС-а у Новој Вароши, јер чим изађе иза имена Александра Вучића доживи катастрофалан пораз, оставка или смена био би логичан след околности. 

Информативна служба

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sns grupa građana izbori mesne zajednice


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.