Саопштење информативне службе Двери у Новој Вароши

ОО Двери Нова Варош 29. мај 2017. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Српски покрет Двери

У нашу редакцију је стигло саопштење ОО Двери из Нове Вароши. Саопштење преносимо у целини не улазећи у истинитост информација и ограђујући се од било какве одговорности.

До када ће Александар Вучић толерисати и чувати корумпиране кадрове у сопственим редовима? 

Општинска организација Двери у Новој Вароши указује целокупној српској јавности на проблем који већ дуго постоји у нашој општини, а односи се на велику корупцију коју надлежне државне институције немо посматрају, скривајући све предате материјалне доказе у својим фиокама.

Легло корупције у Новој Вароши је Српска напредна странка, односно челници општинског одбора СНС-а. Општина Нова Варош је једно од ретких места у Србији где СНС није на власти. Пад са власти у Новој Вароши је управо проузрокован корупционашким марифетлуцима челника СНС-а у општини, што су грађани одмах препознали и увидели. 

Пратећи вишегодишње ставове и програмска начела председника СНС-а, актуелног премијера, изабраног председника и координатора свих служби безбедности, Александра Вучића, корупција је канцер српског друштва, зато му постављамо питање, зашто је толерише међу својим људима, у овом случају, у Новој Вароши? 

За пет година власти Српске напредне странке и Александра Вучића, све је остало на речима, без икаквих конкретних дела. Но, шта је било - било је, сада ваља видети шта нас очекује у блиској будућности. Став Двери је јасан - борба против корупције мора бити бескомпромисна.

Доказ за то је управо деловање у општини Нова Варош, у којој су Двери показале спремност да се супротставе корупцији и са њом изађу на крај.

За осам месеци, колико су Двери део владајуће већине у Новој Вароши, упућено је 15 кривичних пријава надлежним тужилаштвима. Ове пријаве су послате на већи број адреса и нису засноване на сумњи, већ их прате обрађена папирологија и докази. За сада надлежна тужилаштва немају у плану да процесуирају владајући врх СНС-а у Новој Вароши. Због тога смо приморани да остале кривичне пријаве, а којих има у великом броју, задржимо за неко друго време када ће закон бити доступан и једнак за све. 

Потпуно нам је јасно да је у оваквој држави, у којој све зависи од једног човека, немогуће очекивати да институције слободно раде свој посао и буду верни чувари правде, реда и закона. То је проблем који грађани осећају већ годинама и тешко ће се нешто суштински променити под актуелном влашћу. Ипак, то није разлог да не позовемо најмоћнијег човека у држави, актуелног премијера, изабраног председника, координатора свих безбедносних служби и председника владајуће СНС, Александра Вучића, да свој председнички мандат отпочне чишћењем редова сопствене странке и на тај начин покаже барем део спремности да учини оно што годинама говори – да се обрачуна са корупцијом.

Обрачун са корупцијом у Новој Вароши је добра прилика да сви режимски медији изнова подгреју причу о бескомпромисној борби против корупције изабраног председника, а ми немамо ништа против да на овом конкретном случају покупи хвалоспеве и медијски се промовише.

Интерес наше општине је да се са политичке сцене уклоне људи који и данас застрашују, прете одборницима, уцењују их, нуде станове, позамашне своте новца, разноразне послове, само да би се куповином одборника вратили на власт и наставили да раде у свом интересу и на корист своје личне имовине коју су вишеструко увећали вршећи четири године власт у нашој општини. 

Немамо намеру да улазимо у унутрашња питања других странака, али желимо да на сваки могући начин допринесемо раду правосудних институција којима је у надлежности да процесуирају корупцију и организовани криминал. Актуелна владајућа већина у Новој Вароши се показала имуна на све притиске из редова моћника из СНС-а, који су до те моћи стигли управо радњама које тужилаштво треба да провери. 

Правосудне институције, нажалост, нису слободне и зависе од воље изабраног председника Александра Вучића. На њему је да одлучи да ли ће и даље толерисати корупцију челника СНС-а у Новој Вароши или ће допустити да правосуђе поступи по закону и процедурама. Материјални докази постоје и налазе се у фиокама надлежних тужилаштава.

На потезу је актуелни премијер и изабрани председник Републике Србије. Постоје само две опције: очување корумпираних кадрова на челу нововарошког СНС-а, или подршка поштеним и часним људима који су дуго у сенци горе наведених. 

За коју год се премијер и изабрани председник одлучио, Двери са својим коалиционим партнерима настављају своје деловање у правцу искорењавања корупције у нашој средини, што је у највишем интересу грађана Нове Вароши.

Информативна служба Двери у Новој Вароши

                                 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš sns dveri aleksandar vucic korupcija saopštenje optužbe


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.