„Inova“ dobija novog stanara

ppmedia.rs 12. мај 2017. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Nakon Turske komapinije Mercer trade i novovaroške Trgovine Avdić, u proizvodne hale nekadašnje Inove na Kokinom Brodu stiže još jedan investitor

 Naime, kako kaže predsednik novovaroške opštine Radosav Vasiljević radi se o renomiranoj kompaniji iz Turske koja će na 5000 metara kvadratnih pokrenuti proizvodnju bakarnih i pocinkovanih cevi za grejanje, gde će posao dobiti oko sto radnika.

– Stvaranje pozitivne poslovne klime i privlačenje investitora zadatak je svake ozbiljne vlasti pa i naše. Dolazak još jednog investitora u nekadašnje Inovine prostorije znak je da je opština Nova Varoš pogodno mesto za ulaganje. Komapanija iz Turske baviće se proizvodnjom bakarnih i pocinkovanih cevi za grejanje. Kako su nam iz ove firme preneli celokupna proizvodnja biće plasirana na tržište Evropske unije. Obzirom da se radi o specifičnoj delatnosti početkom njihovog rada neće biti tržišno ugrožen nijedan preduzetnik iz ovog kraja – kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Poslodavci u gradu podno Zlatara uskoro bi mogli da se suoče sa ozbiljnim problemom u vidu nedostatka kvalitetne i kvalifikovane radne snage. Naime, uprkos podatku da se iz ove opštine na Zavodu za zapošljavanje kod prijepoljske filijale NSZ nalazi oko 2000 novovarošana, kako saznajemo uglavnom se radi o starijim licima koji nisu voljni za rad.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

inova kompanija iz turske pokretanje proizvodnje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.