Zanatlija i ugostitelj: Željko Topalović uzeo dve titule i postao stolar!

kurir.rs ( Zoran Šaponjić ) 03. мај 2017. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Željko Topalović - košarkaš Crvene zvezde (foto: Saša Pavlić)

Dvostruki šampion Jugoslavije danas ima svoju stolarsku radionicu, u kojoj je s ocem i majkom napravio čitav inventar za hotel na Zlataru.

Red, rad i disciplina! Ovo je poštovao kao igrač, a takav je ostao i kao košarkaški penzioner. Posle sjajne karijere u Crvenoj zvezdi i Budućnosti Željko Topalović ne sedi skrštenih ruku. Naprotiv, div od 207 centimetara ne može da zamisli dan bez rada u svojoj stolarskoj radionici, iz koje je nikao čak i hotel od 2.000 kvadrata na Zlataru.

- Danju sam radio, mešao beton i zidao, dok su mi otac i majka dodavali blokove, vozio „tamić“, a noću smišljao šta ću i kako ću sutra - otkriva dvostruki šampion Jugoslavije u košarci kako je uplovio u građevinske i zanatske poslove.

Ne može bez rada... Željko čak i zida Ne može bez rada... Željko čak i zida (foto: Sasa Pavlic)

Jedan od retkih košarkaških centara koji nije mogao da promaši slobodno bacanje, i to specifičnim načinom šuta - s loptom iza leđa, Topalović je ostao u lepom sećanju zvezdaša. A do ostvarenja ugostiteljskog sna bio je i armirač, i tesar, i zidar, i stolar, i keramičar, i vodoinstalater, i limar...

- Ništa od toga nisam znao da radim, ali bio sam spreman da učim. Sreća, pa je otac bio građevinski radnik, od njega sam mnogo učio. Kada sam počinjao da pravim hotel, krenuo sam s 40 radnika, ali posle sedam dana sam shvatio da tu nema učinka, da nema profesionalnosti na koju sam navikao u sportu i otpustio sam radnike. Sa ocem, majkom i još jednim radnikom krenuo sam da pravim hotel.

Majstor... Povukao se sa parketa, a sada pravi parket Majstor... Povukao se sa parketa, a sada pravi parket (foto: Sasa Pavlic)

Kad su završeni grubi radovi, Željko je postao stolar, kad je napravio ulazna vrata, znao je da je rešio problem enterijera hotela. Posle je pravio stolice, stolove, krevete, oblagao zidove drvetom... Prave minijature.

- Najveća je sreća u životu kad nešto stvaraš, kad vidiš da nešto ostaje iza tebe. Bilo je tu i mnogo muke, mnogo žuči, ali nikad nisam stao, nikad odustao - kaže Topalović.

Ovih dana košarkaški as dograđuje svoj hotel na Zlataru. 

Sa svojih deset prstiju napravio hotel na Zlataru... Željko Topalović Sa svojih deset prstiju napravio hotel na Zlataru... Željko Topalović (foto: Sasa Pavlic)

- Teško se snalazim u ovom današnjem svetu, gde su na ceni neke druge vrednosti, a ne rad, odgovornost, poštenje... Za mene, čovek koji ne radi, koji ne stvara, nije ništa. Samo red, rad i upornost znače uspeh. Zato, srećan Praznik rada!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

željko topalović zanatlija i ugostitelj hotel na zlataru košarkaški as dvostruki šampion jugoslavije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.