Šta sve treba da znate o glasanju

nedeljnik.rs 01. април 2017. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija (foto: Profimedia)

Na izborima će moći da glasaju sva lica upisana u birački spisak, a glasanje će trajati od 7 do 20 časova, podseća RIK.

Republička izborna komisija je uputila obaveštenje i uputstvo građanima Srbije za izbore za predsednika Republike, 2. aprila.

Na izborima će moći da glasaju sva lica upisana u birački spisak, a glasanje će trajati od 7 do 20 časova, podseća RIK.

Birač može da glasa samo pod uslovom da na biračko mesto ponese važeću ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu, na čijem obrascu je naveden jedinstveni matični broj građana.

RIK podseća da će birači kojima je istekla lična karta moći da glasaju pod uslovom da biračkom odboru, uz nju, prilože i potvrdu Ministarstva unutrašnjih poslova o podnetom zahtevu za izdavanje nove lične karte.

Svi birači bi trebalo da dobiju obaveštenje sa adresom biračkog mesta na kojem će moći da glasaju, pri čemu nisu dužni da to obaveštenje ponesu na glasanje, kaže se u saopštenju RIK.

"Napominjemo da birači koji su iz zdravstvenih razloga sprečeni da dođu na biračko mesto, kao i osobe sa invaliditetom i nemoćna stara lica, mogu da glasaju ukoliko do 11 časova na dan izbora o tome obaveste birački odbor", kažu u RIK-u.

Takođe ukazuju i da birači sa invaliditetom mogu da na biračko mesto dođu uz pomoć psa vodiča, kao i da, umesto ličnog potpisivanja, koriste pečat sa potpisom, odnosno ličnim podacima.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

izbori


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.