Директор ЕПС-а најавио улагања у ХЕ “Бистрица” приликом посете Новој Вароши

ppmedia.rs 27. март 2017. године Економија Коментари

Бранко Бјелић, Димитрије Паунивић и Милорад Грчић Бранко Бјелић, Димитрије Паунивић и Милорад Грчић (foto: ppmedia.rs)

Електропривреда Србије експлоатацијом нововарошких река и језера производи значајну количину електричне енегије, па стога и мештани са ових простора имају право на одређене бенефите и изградњу инфрастуктуре где ће на неки начин добити повраћај одређених средстава, казао је директор ЈП “Електропривреда Србије“ Милорад Грчић приликом посете Новој Вароши и обиласка деонице реконструисаног пута Акмачићима – Божетићи које финансирало ово предузеће.

– Потрудићемо се да што пре отпочнемо реконструкцију ХЕ “Бистрица” то је у нашем двогодишњем плану. Обнова “Бистрице” подразумева и проширење њеног капацитета што ће омогућити и отварање нових радних места али и већи повраћај средстава који ћемо уплаћивати локалној самоуправи – каже директор ЈП ”Електропривреда Србије” Милорад Грчић.

Начелник Златиборског округа истакао је да ће се радити још на поправљању путне инфраструктуре у селима Нове Вароши.

Мештани Акмачића код Нове Вароши Мештани Акмачића код Нове Вароши (foto: ppmedia.rs)

– Током прошле године средствима Електропривреде Србије урађено је нешто више од 3 километра пута на деоници Нова Варош – Акмачићи – Расток на делу од моста на реци до Ђенадића поља. Електропривреда ће наставити и даље да сарађује са локалним заједницама тако да ће Нова Варош имати прилику да настави реконструкцију овог пута према Растокама, то је битан правац како за ЕПС тако и за саму општину и њене пољопривреднике – казао је Пауновић.

Након обиласка деонице пута која је реконструисана средствима ЕПС-а, Грчић и Пауновић разговарали су са мештанима Акмачића и упознали се са проблемима који муче ову месну заједницу. Иначе Милорад Грчић је први директор од оснивања Електропривреде Србије који је посетио нововарошки крај.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

elektroprivreda srbije milorad grčić xe bistrica direktor eps-a


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.