Вионик у акцији „Чеп за хендикеп“

Ана Вуковић 26. март 2017. године Екологија Друштво Хуманитарне акције Коментари

Zlatarinfo logo Вионик у акцији „Чеп за хендикеп“

Малишани из насеља Вионик прикључили су се акцији „Чеп за хендикеп“ и прикупивши до сада два џака чепова за рециклажу повећали шансе да нека од особа са инвалидитетом уз њихову помоћ добије колица или друго ортопедско помагало.

Јована Бјелић, студенткиња шесте године Медицинског факултета у Крагујевцу, дошла је на идеју да свом десетогодишњем брату и другој деци из насеља предложи да и чепове, које би иначе бацали, почну да скупљају како би помогли другима. Предлог се малишанима допао и њих петнаестак, узраста од 10 до 15 година увелико скупља чепове у својим кућама, али и на путу од куће до школе.

- Постављена је и једна кутија за чепове у центру Вионика, а деца су комшијама објаснила о чему се ради па су се тако укључили и старији. Рекли су ми да је акција раније била покренута и у Основној школи, али је прекинута јер се показала неуспешном.. Било би лепо да се укључи што више људи и да се акција прошири и на друге делове града – каже Јована и додаје да ће уз помоћ „Сити експреса“ прикупљене затвараче слати у Ужице, где је најближи „сабирни центар“ за њих.

Захваљујући акцији „Чеп за хендикеп“ која у Србији траје четири године, ортопедска помагала као што су ходалице, тоалетна колица, справе које подижу инвалидска колица у зградама које немају лифтова... добило је 50 људи. „Важе се“ затварачи флаша воде, јогурта, шампона...

Златаринфо портал позива челнике наше Општине, да по узорну на ове младе хумане људе, подрже акцију „Чеп за хендикеп“ тако што ће по јавним установама поставити кутије за скупљање чепова и путем прогласа позвати све суграђане да чепове прикупљају и донирају за овај хумани циљ уместо да их бацају и штете природи око нас.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

čep za hendikep vionik


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.