Изабран нови Општински правобранилац, „прашину“ у парламенту подигао избор Општинске изборне комисије

ppmedia.rs 17. март 2017. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo

Одборници Скупштине општине Нова Варош, на наставку седнице започете 23. јануара, изабрали су нову Општинску изборну комисију, на место председника ове комисије Јелену Лековић заменила је Данијела Попадић, дипломирани правник, док је за њеног заменика постављен Верољуб Боранијашевић. Изабран је и нови Општински правобранилац, на то место постављена је некадашња начелница Општинске управе, Радмила Стојановић.

Град подно Златара, према речима председника Скупштине Николе Јелића, од 2013.године и одласка у пензију Цане Вукосављевић био је без правобраниоца. У протеклом периоду ту функцију је као вршилац дужности обављао Војко Милошевић, и то према мишљењу Јелића супротно закону, јер је на то место био постављен без јавног конкурса.

– Једна од првих ствари коју смо урадили након доласка на власт јесте расписивање конкурса за избор Општинског правобраниоца. Проблема у граду је много, долазе нам и нови инвеститори па је његов избор био неминовност. Радмила Стојановић је дугогодишњи радник Општинске управе, одличан правник и њен избор ће нам пуно значити – каже председник Скупштине општине Нова Варош Никола Јелић.

Никола Јелић председник СО Нова Варош Никола Јелић председник СО Нова Варош (foto: ppmedia.rs)

За разлику од избора правобраниоца где није било пуно расправе, прашина се подигла око избора нове Општинске изборне комисије. Владајућа већина сматрала је да бившој председници ове комисије Јелени Лековић, није опет било место у комисији, без обзира на то што је била предложена за члана од стране опозиционе Српска напредна странка, сматрајући да је својим минулим радом вршила опстуркцију у раду. Ипак несугласице су након получасовне паузе превазиђене па је Лековићева ипак изабрана на место члана Општинске изборне комисије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

odluke so nova varoš


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.