Златар ове године добија три нова хотела

blic.rs /Ж. Дулановић/ 16. март 2017. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Златар ће добити нових 500 кревета за туристе (foto: Ж. Дулановић)

Златар ће ове године добити близу 500 нових лежаја за туристе што ће значајно обогатити понуду. Међутим, туристички радници кажу да то није довољно јер због великог интересовања за одмор на планини "ни хиљаду нових кревета не би било довољно да задовољи тренутне потребе". Из локалне самоуправе зато позивају инвеститоре да улажу уз повољне услове.

Највеће улагање најавила је компанија "Сложна браћа" из Дрмановића која ће недалеко од свог Хотела "Златарски бисери"  градити нови на више од 5.500 квадрата. Радови ће почети на пролеће, а вредност пројекта је преко четири милиона евра. Хотел ће имати 190 кревета, базене, сауну и фитнес салу, као и низ других садржаја.

"Сложна браћа" су пре пар година на Златару закупила скијалиште са четвороседном жичаром, а баве се и изградњом и асфалтирањем путева у западној Србији.

- Определили смо се да туризам у будућности буде примарна делатност компаније, па због тога и улажемо у нове смештајне капцитете. Хотел који смо оторили пре пар година просечно је попуњен 70 посто, али интересовање расте из дана у дан.  Златар је подједнако занимљив гостима и зими и лети – каже Војко Пурић, власник компаније "Сложна браћа".

У туристичким објектима на Златару тренутно је у понуди око хиљаду лежаја. У туристичко-спортском центру "Златар" кажу да је прошле године овде званично остварено 27.000 ноћења, али да је стварни број знатно већи јер се велики број кревета и даље издаје "на црно".

- Радује оволико интересовање туриста, што све говори да је Златар планина која има будућност и да овде вреди улагати у изградњу туристичких капацитета. У Хотел "Панорама" који смо узели у закуп од београдског "Рекреатурса" до 2023. године, резервисано је све до септембра, а слично је и у већини других објеката. Велико је интересовање и за летовање на ваучер – каже директорка ТСЦ "Златар" Роса Јаковљевић.

Ђачко одмаралиште

На Златару ће се летос градити и хотел са 120 кревета за школски туризам, а инвеститор је из Београда. Градњу хотела са тридесетак соба недалеко од закатанченог РХ Центра најавио је и предузетник Александар Секулић из Нове Вароши.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar dobija tri nova hotela 500 novih ležaja


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.