Почела изградња видиковаца у Западној Србији

Гласзападнесрбије 07. март 2017. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo Видиковац на Кушићима (foto: Општина Ивањица)

Туристичка организација Регије западне Србије реализује пројекат изградње и опремања десет видиковаца.

Реч је о видиковцима Велико Забучје Ужице, Ивањица, Клокоч Ариље, спомен парк Петра Лековића Пожега, Козомор Косјерић, Вјетренички крш Златар Нова Варош, Соколица Пријепоље, Орловиште Сјеница и Градина Чајетина.

Овај пројекат финансира Министарство трговине, туризма и телекомуникација Србије у износу од шест милиона динара са циљем да додатно обогате квалитет у туристичкој понуди овог краја.

Један такав видиковац изграђен је на Кушићима. Његова вредност је 1.254.000 динара, од чега је учешће локалне самоуправе износило 385.460 динара.

"Видиковац је постављен на пропланку изнад центра Кушића. Реч је о веома лепом и корисном објекту који ће након постављања столова и клупа моћи да угости групе до 40 туриста. Са овог места пружа се несвакидањи поглед на природна богатсва краја, планине Мучањ и Јавор. При одабиру локације за изградњу видиковца руководили смо се чињеницомда су Кушићи омиљено место турста из свих крајева Србије са посебно погодном климоми прелепим крајоликом", рекао је Радомир Лишанин, директор ТО Ивањица.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

vidikovci izgradnja vidikovca vidikovac na kušićima


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.