Закуп "Обућаре" ипак чека лицитацију

zlatarinfo.rs (Ана Вуковић) 22. фебруар 2017. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Хала фабрике Обућара (фото: Данило Пауновић)

Вест да фирма „Линк” у власништву Данила Пауновића покреће производњу конфекције у халама бивше фабрике „Обућа Нова Варош” узнемирила је духове у нашем граду, тим пре што су се само дан након објављиваља информације, огласили и челници локалне власти који су ове најаве демантовали тврдећи да са фирмом „Линк“ ипак није потписан никакав уговор о закупу.

Коме сада веровати – Пауновићу, или новој власти, питали су се грађани који су се у само два дана суочили са потпуно противуречним информацијама. Додатну дозу „драматике” читавој овој причи даје и „лична карта” главног актера, младог предузетника чији је отац Димитрије Пауновић, бивши први човек Нове Вароши и један од иницијатора уписивања „Фабрике обуће” на списак предузећа у власништву наше општине. 

– У разговору са нашим мањим привредницима дошли смо до идеје да издамо подрумски простор „Обућаре” ради отварања нових радних места. Да би се нашао нови „подстанар” у овом предузећу, неопходна је лицитација, али је Пауновић узео себи за право да да јавно оглас да прима раднике за посао у простору који  није његов, већ општински – истиче Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош и подсећа да је он чувар општинске имовине без обзира на то што се ГГ „Нови људи за Нову Варош” својевремено противила погодби о куповини Димитрија Пауновића и бившег власника фабрике.

У тексту који је пре два дана објављен на порталу „ПП медија” наведена је изјава власника „Линка” Данила Пауновића да је „стигао део шиваћих машина и монтажа је у току, а производња би требало да крене за двадесетак дана”. 

У изјави за Златаринфо, Пауновић међутим демантује објављене наводе.

Надлежни су им, истиче, изашли у сусрет, и дозволили да опрему истоваре на том простору, али не и да било шта друго раде. Да би машине уопште и биле постављене неопходно је адаптирати и опремити простор. Све то, „Линк” није ни почео да ради, јер би било сулудо улагати у то без икаквог уговора као гаранције, каже Пауновић.

Fabrika obuće „Zlatar“ Фабрика обуће Златар (foto: danas.rs (Розита Поповић))

– Општинско веће је донело закључак у коме је изразило спремност да нам на коришћење уступи део простора бивше фабрике обуће. Локална самоуправа тада је истакла да има још заинтересованих субјеката и да је са њима потребно регулисати одређеа питања. То су  фирме СУР „Нана“, „Тажекс”, „Дукат”, СЗ „Маринковић” и Драгица Јаџић, са којима смо се ми интерно договорили да заједнички изађемо на лицитацију, јер је простор „Обућаре” огроман, па за све има довољно места. „Линку” је тако, за покретање посла довољно 300 квадрата  објекта који има око 9000 квадратних метара– каже Пауновић, који се и јуче обратио локалној самоуправи писмом о намерама. 

Он је надлежне позвао да што пре закажу седницу Већа на коју ће позвати све заинтересоване стране да би на лицу места договорили услове за расписивање јавног позива.

Према његовим речима покретање производње конфекције  нашим суграђанима може донети само добро, јер је у плану запошљавање двадесетак радника, а у наредним годинама и до 40. 

На питање да ли почињање новог бизниса у простору бивше „Обућаре” има неке везе са тим што је куповину ове фирме покренуо баш његов отац Димитрије Пауновић док је био на власти, Данило Пауновић одговара да не треба мешати бизнис и политику, као и да је читава инвестиција ишла мимо његовог оца, а у сарадњи са фирмама које се баве сличним послом.

Афера Обућара

Афера Обућара

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović radosav vasiljević link doo danilo paunovic obucara


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.