Стихови и приче завичаја

Д.Гагричић 15. фебруар 2017. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo

Књижевно вече са нововарошким писцима у Библиотеци, 17. фебруара.

Библиотека „Јован Томић“ организује Књижевно вече са нововарошким писцима у петак, 17. фебруара, у 19 сати.

Аутори ће казивати стихове, приче или  одломке из  објављених  књига и рукописа. Наступиће 12 завичајниох стваралаца,  уз музичку пратњу и казивача народних умотворина.

У току припрема за окупљање и заједнички наступ, чуле су се и иницијативе да Библиотека интезивније настави започету издавачку делатност и оставља трагове – покретањем завичајне едиције и штампањем књига и заједничких збирки.

По броју штампаних дела  општина Нова Варош је међу задњима у Златиборском округу, па је затражено  ангажовање Библиотеке и  професора српског језика, као и већ опробаних ствараоца, који су дела штампали на страни и далеко од завичаја добијали награде, да помогну  онима који су закорачили на стазу писане рече, да подстакну и охрабре млађе, да се открију они који имају литерарну жицу... Очекују се и да неће изостати финансијска подршка да рукописи угледају светлост дана.

Неопходно је у Библиотеци формирати Уређивачки одбор, а разговарало се и о конкурсу за кратке приче или други вид стваралаштва.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

književno veče novovaroški pisci


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.