Narednih mesec dana grad podno Zlatara biće prestonica kulture u Zapadnoj Srbiji

ppmedia.rs 10. фебруар 2017. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo

U galerijskom prostoru ovdašnjeg Doma kulture, pred brojnom publikom, izložbom slika umetnika članova Likovnog kluba „Zlatarska paleta“ otvorena je tradicionalna manifestacija Dani kulture. Nakon toga publika podno Zlatara imala je priliku da uživa u kabare predstavi „Ja pevam svoj bluz“ glumca Gorana Sultanović.

Manifestacija Dani kulture po 48. put održava se u Novoj Varoši. U narednih mesec dana publici će se predstaviti brojni glumci, pevači, instrumentalisti, likovni i književni stvaraoci. Možda bi ova svetkovina nestala i ugasila se da nije bilo onih koji su je od početka svesrdno podržavali, da nije bilo onih koji su je zavoleli na prvi pogled i verovali joj unapred te nisu dozvolili da se taj kulturni dah koji u nama čuči ugasi, kazala je između ostalod otvarajući Dane kulture, Mihrija Hadžić direktorka Doma kulture Jovan Tomić.

– Mi smo se potrudili da narednih mesec dana podignemo kulturni duh ljudima u našem gradu, da malo misle pozitivnije i da im se lepe stvari dešavaju – , ističe ona.

Direktorka Doma kulture Mihrija Hadžić i predsednik opštine Radosav Vasiljević (foto: ppmedia.rs)

Dani kulture održavaju se pod pokroviteljstvom opštine Nova Varoš i Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

– Nadam se da će se za svakog posetioca Doma kulture tokom trajanja ove manifestacije naći po nešto lepo – kaže predsednik opštine Radosav Vasiljević i poziva sve da budu gosti grada podno Zlatara.

Nakon izložbe slika novovaroškoj publi prestavio se boem sa Čubure, glumac Goran Sultanović sa svojom kabare predstavom “Ja pevam bluz” i pobrao brojne aplauze ovdašnje publike.

– Publika je imala priliku da čuje program sačinjen od stihova ne samo pesnika iz Srbije već i onih anonimnih širom regiona. Koristim poeziju da bih ispričao neke priče iz života – pojašnjava boem sa Čubure Goran Sultanović koji u bogatoj glumačkoj karijeri nije imao priliku ranije da nastupa u Novoj Varoši.

Ja pevam svoj bluz Ja pevam svoj bluz (foto: ppmedia.rs)

Tokom narednih mesec dana posetioce Doma kulture Jovan Tomić očekuje bogat kulturni program, već u ponedeljak 13. februara od 20h publika će imati priliku da uživa u domaćoj predstavi “Život u tesnim cipelama”, dok će u subotu 18. februara nastupiti beogradski a kapela hor “VIVA VOX”.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dom kulture dani kulture


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.