Zlatar: Niske cene magnet za turiste

ppmedia.rs 02. фебруар 2017. године Туризам Коментари

Skijaliste Zlatar Skijaliste Zlatar (foto: ppmedia.rs)

Tradicionalna ljubaznost,gostoprimstvo i niske cene konačno su urodili plodom pa se ove zime na Zlataru traži krevet više.

Sa početkom raspusta za učenike u Zapadnoj Srbiji gotovo svi smeštajni kapaciteti na ovoj planini su popunjeni a punom parom radi i skijalište Zlatar. Posebna atrakcija za sve skijaše predstavlja noćno skijanje.

Za zimovanje na ovoj planini Bojadžić Murat iz Pljevalja opredelio se iako mu je Žabljak bio kako kaže bliži, međutim prosta ekonomska računica dovela ga je kao i brojne druge goste upravo na Zlatar.

-Ovo zadovoljstvo neću dobiti nigde u regionu za novac koji plaćam ovde. Cene ski pasa, zatim ugostiteljskih usluga te rentiranje ski opreme višestruko je skuplje na Žabljaku koji mi je mnogo bliži od Zlatara – tvrdi Bojadžić.

Skijaliste Zlatar Skijaliste Zlatar (foto: ppmedia.rs)

Upravnik skijališta Zlatar Salih Turkmanović ističe da je staza izuzetno dobro pripremljena te da utabanog snega na njoj dovoljno za kvalitetno skijanje.

– Staza “Zlatar 1” dugačka je oko 1200 metara osvetljena je celom svojom dužinom ima sistem za veštačko osnežavanje i opslužuje je savremena četvorosedna žičara za čiju dnevnu cenu ski pasa treba izdvojiti svega 1000 dinara – kaže Turkamnović i dodaje da je cena ski pasa za ski lit “Sidro” 700 dinara za odrasle i 500 za decu.

Mogućnost dobre zarade ove zime pored zlatarskih hotela i skjiališta imali su i instruktori skijanja kao i privrednici koji se bave rentiranjem ski opreme.

– Ako se po jutru dan poznaje ovo će biti izuzetno dobra sezona.Raspolažemo sa oko 80 kompleta skijaške opreme, dnevna cena najma jednog kompleta iznosi svega 500 dinara, dok za jedan čas skijanja sa licenciranim instruktorom treba izdvojiti 700 dinara – kaže novovaroški preduzetnik Miloš Dumić.

Pored gostiju iz Srbije koji su najbrojniji, na ovoj planini borave uglavnom crnogorci i bosanci a ima manji broj i turista iz Rusije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

skijalište


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.