KUD Sevojno iz Užica na 18. Festivalu folklornih ansambala Srbije

zlatarinfo.rs 25. јануар 2017. године Традиција Коментари

Zlatarinfo logo Kud Sevojno

Preko 1000 amatera rame uz rame do najboljih nagrada.

Kulturno umetničko društvo Valjaonice Bakra a.d. i valjaonice Aluminijuma „Impol Seval“ a.d. Sevojno  učestvovaće na Festivalu folklornih ansambala Srbije koji se ove godine po 18. put organizuje u Čačku 25. i 26. februara 2017. godine u sali Doma kulture. 

Kud Sevojno Kud Sevojno

Ovaj kulturni ambasador,  pored 16 najboljih amaterskih društava iz Srbije, predstaviće se žiriju i posetiocima igrama iz Kobišnice „Nu maj pot đe dorulj teu“ kao i igrama i pesmama Vranjskog polja - Svadbenim običajima „Na seir momku i devojci“. Nema sumnje da će preko 1000 amatera i ovoga puta kroz igru i pesmu hrliti ka najvrednijim nagradama koje dodeljuje Savez amatera Republike Srbije, a ansambli iz cele zemlje koji su obezbedili učešće na Republičkoj smotri nastupiće u 4 takmičarska programa, tj. u popodnevnim i večernjim koncertima, sa programima ne dužim od 25 minuta. 

Značajne nagrade

Ansambl „Sevojno“ dobitnik je najvećih folklornih priznanja, među kojima se izdvajaju upravo ona koja su dodeljena od strane Saveza amatera. Društvo je osnovano 1954. godine. i od tada su mnoge generacije zavolele svu lepotu, igru, pesmu i druženje. Društvo je godinama okupljalo mnoštvo članova, koji su radili u više sekcija, a upravo je folklorna sekcija već decenijama među najboljima u Srbiji. 

Kud Sevojno Kud Sevojno

Međunarodni festivali

Brojna gostovanja na festivalima širom sveta, zapažene nagrade i priznanja potvrda su kvaliteta rada sa svim generacijama u ovom društvu, čiji su članovi zaljubljenici u narodnu igru i pesmu. Sevojno je upravo sitnim, posebnim, bogatim koracima sklopljenim u kolo i odigranim na najprestižnijim evropskim scenama najbolje prezentovao našu tradiciju, narod i našu zemlju.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kud sevojno 18 festival fas


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.