Суд поништио решење о избору Општинске изборне комисије

Glaszapadnesrbije.rs 22. јануар 2017. године Политика Коментари

Нова Варош Нова Варош (foto: златаринфо)

Управни суд у Крагујевцу усвојио је жалбу лидера нововарошких напредњака Димитрија Пауновића изјављену на решење Скупштине општине Нова Варош о именовању председника, секретара и чланова Општинске изборне комисије донето на седници локалног парламента 26. децембра прошле године.

Усвајањем жалбе суд је поништио решење које је донела локална скупштина и ставио ван снаге избор нове изборне комисије.

У образложењу се наводи да је именовање комисије урађено супротно Закону о локалним изборима, где није поштовано начело да чланови ОИК буду заступљени сразмерно броју освојених одборничких мандата на прошлим изборима.

Такође, као "замерка" истакнуто је да се приликом избора чланова Општинске изборне комисије о сваком посебно гласало, чиме је повређено начело предлога одборничких група, па тако предложени кандидати Српске напредне странке нису изабрани онако како је то сматрала ова одборничка група.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

oik presudao tužba sns


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.