Нова Варош: Представљање књиге "Из Варошке срмали сехаре"

25. децембар 2016. године Култура Коментари

Zlatarinfo logo

Књига „Из Варошке срмали сехаре“, речник турцизама из нашег краја у коме је верно описана и разноликост обичаја муслиманског живља из нововарошког краја, биће представљена сутра у 19 часова у библиотеци „Јован Томић“. Овај зборник приредио је Енес Хаџимуртезић, а речи, имена и обичаје сакупљао је Абдурахман Хаџимуртезић. Издавач је Библиотека, а сарадници на пројекту били су Удружење грађана „Пленум“ и Општина Нова Варош.

Као и на свакој промоцији у овом храму књиге, и сада је припремљен богат програм у коме ће учествовати локални глумци, рецитатори и музичари.

Са једне од проба Са једне од проба (foto: Библиотека "Јован Томић")

У називу дела искоришћена су два турцизма. Реч „срмали“- опточен срмом и „сехара“ што је девојачки ковчег са спремом за удају.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

knjiga biblioteka jovan tomić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.