Verifikacija mandata urađena u skladu sa zakonom, sud odbio žalbu naprednjaka (video)

ppmedia.rs 01. децембар 2016. године Политика Коментари

Nikola Jelic i Rade Vasiljevic Nikola Jelić i Radosav Vasiljević (foto: ppmedia.rs)

Odlukom Upravnog suda odeljenja u Kragujevcu odbijena je žalba Dimitrija Paunovića lidera lokalnog SNS-a, izjavljena na rešenje Opštinske izborne komisije u Novoj Varoši , a tiče se verifikacije mandata dva odbrnika vladajuće većine, Zorana Đokića i Zorana Mlađenovića.

Nedavna promena vlasti u opštini podno Zlatara podigla je dosta prašine oko toga da li je urađeno sve po slovu zakona. Opozicija predvođena Srpskom naprednom strankom smatrala je da je verifikacija mandata Zorana Đokića i Zorana Mlađenovića urađena suprotno zakonu, te je zbog toga tabak presavio Dimitrije Paunović, šef odboničke grupe lokalnog SNS, i podneo žalbu Upravnom sudu u Kragujevcu na rešenje ovdašnje Opštinske izborne komisije. Danas je na adresu SO Nova Varoš stigla presuda od strane Upravnog suda u kojoj se kaže, da je žalba neosnovana i da se odbija te da je urađeno sve u skladu sa zakonom. Ovakva odluka suda po oceni predsednika skupštine Nikole Jelića se i očekivala.

„Za mene kao predsednika skupštine bitno je da su dve prethodne skupštine održane u skladu sa važećim zakonima ove zemlje. Mi smo to zapravo i znali ali sve eventualne sumnje, kod onih koji nam nisu verovali otkonio je sud ovom presudom“, ističe predsednik SO Nova Varoš, Nikola Jelić.
Vladajuća većina u lokalnom parlamentu broji 14 odbornika i ima samo jednog odbornika više od opozicije, prema rečima predsednika opštine Radosava Vasiljevića ona je stabilna i funkcioniše bez problema, ali poručuje da ima mesta i za nove partnere te da se oni koji su spremni za to moraju vrlo brzo na taj korak odlučiti, odnosno pre nego što se usvoji novi budžet.

„Mi sigurno nećemo moliti nikog da nam povećava koalicionu većinu, zbog toga što smo mi podneli najveći teret nakon preuzimanja vlasti. Međutim, radi bržeg i stabilnijeg funkcionisanja parlamenta voleli bi da nam se neko pridruži“, kaže prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

Naredno skupštinsko zasedanje prema rečima njenog predsednika planirano je za drugu polovinu decembra meseca, u ranijim izjavama Dimitrije Paunović najavio je povratak odbornika opozicije u skupštinsku salu nakon što stigne sudska presuda, pa je očekivati da upravo skupština na kojoj se bude budžet usvajao bude prva od uspostavljanja nove vlasti na kojoj će prisustvovati i odbornici opozicije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović radosav rade vasiljević nikola jelic zalba


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.