Суд вратио отпуштене раднике (видео)

glaszapadnesrbije.rs 26. новембар 2016. године Политика Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Дејан Грбић

Током јуна и јула месеца ове године укупно 14 радника из овдашња два јавна предузећа остало је без посла.

Наиме, 5 радника „Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу“ Нове Вароши послато је на биро за запошљавање након што је покренут поступак ликвидације у овом предузећу, док је као технолошки вишак проглашено 9 радника „ЈКП 3 Септембар“ из Нове Вароши и на тај начин остало без посла.

Незадовољни овим одлукама и начином на који су донете, радници су пресавили табак и правду потражили на суду. Па су тако пресудом Основног суда у Пријепољу од 17.новембра враћени на посао, а суд је установе обавезао да надокнаде настале трошкове.

Међу девет радника овдашњег комуналног предузећа, који су тада остали без посла је и Сузана Шуљагић. Она је након 16 година проведених у фирми морала на Завод за запошљавање. Према њеним речима разлозлоге отказа види као политичке, али је задовољна што се на крају све овако завршило.

„Ми одавде једемо хлеб, видећемо да направимо неки споразум са општином како би избегли подношење тужбених захтева и даље излагање трошку фирме у којој радимо“, истиче Сузана Шуљагић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.