Nova Varoš: Poništena odluka o likvidaciji Direkcije za izgradnju

blic.rs (Zeljko Dulanovic) 10. новембар 2016. године Политика Коментари

Асфалтирање пута до Врлана у Босању Асфалтирање пута до Врлана у Босању (фото: Драгољуб Гагричић)

Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš obustavi su postupak likvidacije Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju, a odluka je doneta na sednici koju su bojkotovali odbornici bivše vlasti okupljeni oko SNS.

Likvidaciju Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju pokrenuo polovinom maja Privremeni organ opštine, a bez posla je ostalo petoro od sedmoro zaposlenih. Oni će nakon odlluke Skupštine opštine biti vraćeni na posao, a Direkcija će nastaviti sa poslovima koje je radila pre pokretanja postupka likvidacije. Za v.d. direktora izabran je inženjer Dejan Grbić , dok je likvidacioni upravnik Miroljub Šaponjić razrešen dužnosti.

-Privremeni organ je odluku o likvidaciji doneo mimo svojih ovlašćenja i napravio prekršaj, a opština Nova Varoš se našla u velikom problemu. Nismo mogli da održavamo lokalne i nekategorisane puteve, niti da radimo na popravkama i izgradnji infrastrukture. Mada opština vapi za kadrovima na tržište rada upućeni su vrsni stručnjaci i inženjeri i to samo zbog toga što nisu bili po volji tadašnje vlasti –kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević (GG "Novi ljudi za Novu Varoš").

U vladajućoj koaliciji GG, DS i NS kažu da je postupak likvidacije Direkcije obustavljen u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, a da su namirena sva potraživanja poverilaca.

- Ispoštovaćemo zakon i do 12. decembra kada je poslednji rok, transformisati Direkciju za izgradnju, što je obaveza svih opština u Srbiji. Ona neće biti ukinuta već će nastaviti da obavlja svoju delatnost po modelu koji će tek biti utvrđen, a svi zaposleni će zadržati radna mesta. Jedna od varijanti je da Direkcija bude organ opštinske uprave, kao što je to slučaj u Čajetini, a druga da bude sastavni deo Komunalnog preduzeća – objašnjava Vasiljević.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

direkcija za izgradnju


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.