Nova Varoš: Futsaleri nižu pobede

02. новембар 2016. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Motiv i želju imaju, ali novca nema dovoljno (Foto: Privatna arhiva)

"KMF Zlatar 033" prvi je na tabeli Treće regionalne lige iako se sportisti finansiraju bez ikakvih stalnih prihoda- uz pomoć štapa i kanapa.

Raditi ono što voliš i do poslednje kapi znoja se boriti za svoj tim i rezultati neće izostati - to je jedna od lekcija koju su nas naučili momci iz Kluba malog fudbala „Zlatar 033“. Ova fudbalska ekipa nastala je pre samo godinu dana i za kratko vreme mladi sportski entuzijasti uspeli su da uzbude grad i da na svojim utakmicama svakog puta okupljaju sve više gledalaca i navijača. Takmičenje u Trećoj regionalnoj ligi Zlatarci su počeli na najbolji mogući način - vezali su četiri pobede i ustoličili se na prvom mestu na tabeli. Iza sebe su ostavili timove sa mnogo više iskustva i sredstava. Novovaroški Lester među futsalskim klubovima Treće regionalne lige još uvek nema pravo na finansiranje iz budžeta, pa se ova lepa sportska priča izdržava uz pomoć štapa i kanapa- ličnim sredstvima i donacijama.

- Duže vremena ostvarivali smo zapažene rezultate igrajući mali fudbal na različitim turnirima, a onda smo rešili da uozbiljimo priču i da osnujemo klub. Pošto naši igrači nisu smeli da istovremeno budu fudbaleri, skautirali smo na ulici tražeći igrače. Možda nemamo iskustva kao naši rivali, ali nismo naivni i to najbolje pokazuju naši rezultati- objašnjava Vlade Laković, predsednik kluba koji je KMF „Zlatar 033“ pokrenuo zajedno sa svojim prijateljem Minjom Gordićem, trenerom i igračem.

Pokazalo se da su imali njuha da prepoznaju kvalitet, jer, kako kažu, svaki od futsalera u njihovim redovima poslednju kap znoja žrtvuje za klub.

- Uvek igramo na pobedu i na našim utakmicama se vidi šta znači ona rečenica „ostaviti srce na terenu“.  Svi igrači daju svoj maksimum, kako za vreme mečeva, tako i na treninzima koji znaju da budu veoma naporni- kaže Laković.

Ljubav i strast ipak nekad nisu dovoljni. Dragocena je, ali nedovoljna podrška novovaroškog Sportskog saveza i potrebni su im drugi donatori. Za opremu su se snašli i imaju jednu garnituru dresova, a pomoć oko lopti i markera pružili su im prijateljski klubovi iz Novog Pazara i sa Novog Beograda. Košta ih ipak svaka utakmica koju igraju u Novoj Varoši jer je neophodno platiti sudije i delegate, a kada igraju u gostima veliki su izdaci za prevoz i za hranu.

Oni ne odustaju, i nadaju se da će njihovi odlični rezultati privući donatore te da će tako imati dovoljno sredstava da se upuste u borbu za prelazak u višu ligu. Na fejsbuk stranici https://www.facebook.com/profile.php?id=100011069537205  svakodnevno možete pratiti njihove rezultate ili pronaći informaciju o tome na koji način možete pomoći mladim sportistima.

 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

kmf zlatar vladan laković treća regionalna liga futsal


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.