Majkl Davenport u dvodnevnoj poseti jugozapadnoj Srbiji

02. новембар 2016. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Majkl Devenport (foto: Tanjug)

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, Majkl Davenport posetiće 2. i 3. novembra 2016. godine, Novi Pazar, Novu Varoš i Priboj gde će obići projekte koje finasiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko razvojnog programa Evropski PROGRES, a koji za krajnji cilj imaju bolji život stanovništva u 34 programske opštine na jugoistoku i jugozapadu Srbije.

Prvog dana posete, 2. novembra, šef Delegacije EU Majkl Davenport će u Novom Pazaru uručiti ugovore o donaciji za 22 mlada preduzetnika i preduzetnice koji će uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske vrednu 183.307 evra pokrenuti svoja preduzeća, nakon čega će posetiti Sajam obuće na kome će biti prikazani novi modeli obuće koji su razvijeni  u okviru projekta unapređenja konkurentnosti sektora obućarstva. U Narodnoj biblioteci „Dositej Obradović“ Ambasador će uručiti knjige i publikacije o Evropskoj uniji, čime će se simbolično obeležiti učešće u EUTEKA mreži koju čini 47 biblioteka u Srbiji.

Drugog dana posete, 3. novembra, šef Delegacije EU, Majkl Davenport će zajedno sa ambasadorom Švajcarske Filipom Geom u Priboju učestvovati u radu desetog sastanka Upravnog odbora razvojnog programa Evropski PROGRES.  Na sastanku će biti predstavljeni rezultati koje je Program ostvario u prethodnom tromesečuju, a zatim će članovi Upravnog odbora razmatrati predloge za pružanje podrške poljoprivednim proizvođačima, kao i lokalnim mehanizmima za rodnu ravnopravnost. U radu sastanka učestvovaće predstavnici Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije i relevantnih ministarstava, 34 opštine koje učestvuju u realizaciji Evropskog PROGRESa, predstavnici razvojnih agencija i projekata, civilnog društva.

Tokom drugog dana posete šef Delegacije EU će takođe u Novoj Varoši posetiti preduzetnicu Tanju Roljević koja je jedna od 45 žena kojima su EU i Vlade Švajcarske preko Evropskog PROGRESa pružile podršku u visini od 357.000 evra kako bi započele svoj biznis. U Novoj Varoši će takođe posetiti i gimnaziju „Pivo Karamtijević“ koja je partner na projektu Delegacije EU za jačanje medijske pismenosti među mladima.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš priboj novi pazar eu progress majkl devenport


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.