Стаматовић: Кад нема аутопута, дајте нам аеродром (видео)

glaszapadnesrbije.rs 18. октобар 2016. године Политика Економија Коментари

Zlatarinfo logo Милан Стаматовић

У четвртак ће се не Златибору одржати велика конференција посвећена стављању у функцију аеродрома Поникве. Скупу ће присуствовати и Емир Кустурица, док је министарка Зорана Михајловић одговорила да не жели да "буде део Стаматовићеве предизборне кампање".

О томе кo је заинтересован за улагање и да ли има заинтересованих да се аеродром Поникве оспосби говорио је председник општине Чајетина у јутарњем програму ТВ Пинк.

Стаматовић је том прликом рекао да је комплетна привреда Златиборског округа заинтересована да се аеродром Поникве стави у функцију.

„Ако знамо да крак ауто – пута од Чачка до Пожеге, неће скоро бити урађен, веома је важно и ургентно за развој овог краја да се овај аеродром оспособи и стави у функцију“, рекао је Стаматовић.

Он је додао да је то веома важно због туристичке привреде, свих локалних самоуправа, потенцијала који постоје у Златиборском округу.

„Познато је да једино овај округ има спољнотрговински суфицит и само на нама је који живимо у овом крају да што пре покренемо ствљање у функцију овог аеродрома“.

Према Стаматовићевим речима различите су процене колико новца је потребно да би се тај аеродром ставио у функцију и креће се од милион евра до пет милиона , међутим како тврди процена стручњака са којима је он разговарао је да је довољно милион евра.

 „Међутим то су трошкови да се аеродром само стави у функцију, а касније он мора да се одржава јер у старту он неће бити профитабилан и питање је за колико ће година и у ком периоду бити исплатив“, казао је Стаматовић.

 Он је нагласио да је аеродром Поникве тренутно градско јавно предузеће града Ужица и практично је немогуће да један град сам то исфинансира и газдује једном овако вредном и одговорном инвестицијом, као и да друге локалне самоуправе немају законско право да улажу у туђа градска јавна предузећа.

„Идеја конференције је да покажемо привредницима, али и да поручимо нашој влади и министарствима о неопходности стављања овог аеродрома у функцију. Наш предлог је да се направи регионално предузеће и да сви који су заинтересовани издвоје део средстава и да не тражимо само од владе новац, него и да и ми на локалу покажемо да желимо да учествујемо у његовом покретању“, сматра председник општине Чајетина.

У емисији је било разговора и о полтичким темама, а Стаматовић се осврнуо и на његову кандидатуру за председника Србије на следећим изборима, али и на то да је једини кандидат кога је предложио народ.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

milan stamatović aerodrom ponikve


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.