Поштанска штедионица у години јубилеја отвара нове експозитуре (видео)

glaszapadnesrbije.rs 07. октобар 2016. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo Отварање експозитуре Поштанске штедионице у Новој Вароши (фото: glaszapadnesrbije.rs)

Поштанска штедионица крајем ове године прославиће свој 95. рођендан. Ова банка могла би се назвати српским брендом будући да послује на територији целе земље, а данас је отворила своју испоставу у Новој Вароши.

“Отварање ове експозитуре је значајан моменат у раду Поштанске штедионице, а надамо се и општине Нова Варош. Имамо 850.000 текућих рачуна, 26.000 рачуна правних лица, 599.000 пензионера, 200.000 штедње. Присутни смо у целој Србији, али не толико у Златиборском округу. То није разлог што не постоји интересовање грађана ни банке, напротив протеклих неколико година добијали смо разне позиве, мејлове да се отвори ова експозитура”, директор Сектора за пословну мрежу Поштанска штедионца Зоран Ђурђевић.

Према његовим речима, у Новој Вароши, од 16.000 становника, њих 600-700 има отворене рачуне.

“Банка очекује да тај број буде повећан у знатној мери, јер сматрамо да је интерес грађана Нове Вароши и банке да се пословање врши преко банке. Проблем који смо досад имали, а и ви због недостатка одговарајуће организационе јединице, јер сте морали да се превозите до најближе јединице овим даном ће бити решено”, рекао је Ђурђевић.

Пауновић: Створили смо амбијент и повратили урушена предузећа

“Иза нас су четири године, у којима је општина Нова Варош предвођена Српском напредном странком, уложила велике напоре да се прво успостави добар амбијент за пословање привредних субјеката и нормалан живот грађана, а потом смо чинили све да се опорави привреда која је у годинама транзиције и изузетно лоше спроведене приватизације, част изузецима, доведена на ивицу амбиса”, рекао је начелник Златиборског управног округа Димитрије Пауновић.

Наша борба и рад дали су резултате на пољу пољопривреде, индустрије, а нарочито туризма, каже Пауновић, додајући да је то утицало на смањење броја незапослених и повећање броја запослених.

“И приход општинског буџета повећан за више од 25 одсто, а чињеница да су банке поново заинтересоване да овде отварају своје експозитуре, то само потврђује досадашњи рад”, нагласио је Пауновић.

Он каже да је ово велики догађај за општину и све њене становнике. Овим чином ће се подићи ниво банкарских услуга.

“Захваљујем се Поштанској штедионици, која је препознала Нову Варош као једну од три општине у којима данас и сутра отвара своје експозитуре. Мени је најбитније да смо данашњим чином смањили број незапослених, тако што смо запослили пет особе са територије наше општине, јер тиме показујемо да се боримо да на све начине задржимо наше грађане у нашој општини, да сачувамо сва радна места. Пет радних места није много, али се надамо да ће Нова Варош у наредном периоду бити у прилици да отвори и већи број радних места од овога данас, захваљујући пре свега и томе што смо у претходном периоду прибавили у јавну својину општине производне хале Инове и обућаре и обезбедили заинетерсоване инвеститоре и на прагу смо закључења уговора”, нагласио је Пауновић.

Отварању испоставе присуствовали су председнк општине Нова Варош Радосав Васиљевић, председник општине Прибој Лазар Рвовић и председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović lazar rvović dragoljub zindović radosav rade vasiljević poštanska štedionica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.